Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sistemul anti-țânțari care îi detectează și îi ucide. Poate fi accesat și de pe telefon

Your browser doesn't support HTML5 video.

E încă vară şi multora ne scot peri albi ţânţarii. Dacă vă număraţi printre cei exasperaţi de binecunoscutul bâzâit, atunci v-ar interesa invenţia unei companii israeliene: un sistem cu laser care detectează prezenţa acestor intruşi.

În bătălia dintre om şi ţânţar adesea câştigă insecta, fie şi pentru că ne supune unui stres insuportabil. E cu atât mai util dispozitivul inventat de o o companie israeliană.

Nadav Benedek, co-founder Bzigo: „Dacă ai un țânțar în cameră, un fascicul laser îl va încercui, ca să știi de el. Primești și o notificare pe telefon, în caz că te afli în altă parte, ca să știi, de pildă, că e un țânțar în camera copiilor. Această primă versiune este așadar radarul. Următoarea generație a dispozitivului va ucide țânțarul în mod autonom”.

Aşadar, deocamdată tot celui asediat de ţânţari îi revine sarcina de a neutraliza duşmanii. Asta dacă nu cumva preferă să-şi petreacă noaptea ghidându-i cu blândeţe către ieşire. Este, însă, deja în teste şi versiunea îmbunătăţită, care se ocupă de problemă până la capăt.

Nadav Benedek, co-founder Bzigo: „Dispozitivul este alcătuit dintr-un senzor și lentile speciale. Obținem imagini de înaltă frecvență. Prin procesarea lor, am analizat mișcările unui țânțar și, după 3 ani de experimente, am stabilit tiparul mişcărilor unui țânțar. Asta ca să-l putem deosebi de alte chestii care mișcă prin cameră, precum particule de praf, persoane ori adierea perdele”.

Citește și
tineri stropiti cu insecticid
Cum a ajuns un grup de tineri din Timişoara într-un nor de insecticid. Explicaţia oficială

Dispozitivul va fi lansat abia anul viitor, cu preţul de 169 de dolari bucata, dar s-au făcut deja sute de precomenzi.

Nadav Benedek, co-founder Bzigo: „Țânțarul este vietatea care face cele mai multe victime anual. Dacă adunăm oamenii uciși de alte animale ori de alți oameni, inclusiv în războaie, toate laolaltă tot sunt mai puține decât victimele țânțarilor, al căror număr este estimat la 750.000 anual. Se adaugă bolile răspândite de țânțari, precum virusul zika, febra dengue şi altele”.

Într-adevăr, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, numai în 2015 au murit 438.000 de oameni de malarie, o boală transmisă de înţepătura de ţânţar.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult