Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Singurul civil care mai are acces la internet, după ce armata a tăiat accesul tuturor

Un avocat din Sudan este singurul civil din această țară care mai are acces la internet.

 

Abdel-Adheem Hassan a dat în judecată operatorul național de telecomunicații, care a oprit internetul în întreaga țară la ordinul forțelor armate.

Ample proteste au avut loc în ulltimele luni în Sudan, după ce în aprilie armata a dat o lovitură de stat care a dus la îndepărtarea de la putere a președintelui Omar al-Bashir. 

Armata sudaneză a decis tăierea accesului la internet în urmă cu aproape o lună de zile, pentru a descuraja protestatarii adunați în capitala Khartoum, care vor îndepărtarea regimului militar de la putere.

Victoria lui Abdel-Adheem Hassan în instanță nu i-a ajutat și pe compatrioții săi, însă. Acesta este în prezent singurul civil care are acces la internet, fără să fie nevoit să apeleze la ”trucuri” complicate.

Citește și
operatiune interpol
85 de copii obligați să transporte substanțe chimice periculoase, salvați în Sudan

„Procesul va continua și mâine și poimâine și sperăm că un milion de oameni vor avea acces la internet până la finalul săptămânii”, a declarat Hassan.

”Este o crimă și o încălcare a drepturilor omului”, a adăugat el.

ONU a cerut luni autorităților sudaneze să înceteze restricționarea internetului și orice formă de represiune asupra protestatarilor.

Mai multe state africane și-au exprimat susținerea față de protestatari, însă forțele armate refuză să plece de la putere, spunând că este nevoie să rămână la conducerea Sudanului pentru a menține ordinea și pacea.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult