Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Singurul cercetător străin al Institutului de Virusologie din Wuhan face primele declarații

Danielle Anderson a lucrat în ceea ce a devenit cel mai notoriu laborator din lume cu doar câteva săptămâni înainte ca primele cazuri cunoscute de Covid-19 să apară în centrul Chinei, scrie Bloomberg.

Cu toate acestea, virologul australian încă se întreabă ce i-a scăpat.

„Lucrurile pur și simplu nu stau așa cum zic oamenii”, afirmă virusologul australian Danielle Anderson, o expertă în bolile purtate de lilieci, într-un interviu acordat pentru Bloomberg. 

„Nu este că ar fi fost plictisitor dar era un laborator obișnuit care funcționa în același mod ca oricare alt laborator cu securitate ridicată”, a mai afirmat aceasta, relatând că să lucreze la Institutul de Virusologie din Wuhan a fost unul dintre obiectivele carierei sale.

Anderson se afla în Wuhan în 2019 când noul coronavirus SARS-CoV-2 a început să se răspândească, aceasta declarând pentru Bloomberg că a fost impresionată de măsurile de biosecuritate de la institut.

Citește și
variantă Delta Marea Britanie
Varianta Delta a coronavirusului afectează tot mai mult Europa. ECDC: Răspândirea variantei va ajunge la 90%

Potrivit virusologului, cercetătorii trebuiau să treacă printr-un curs de 45 de ore pentru a fi autorizați să lucreze independent în laborator. „Este foarte, foarte cuprinzător”, a mai declarat aceasta cu privire la curs.

Anderson a relatat de asemenea că niciuna din persoanele pe care le-a cunoscut la laboratorul din Wuhan nu s-a îmbolnăvit, afirmând că acesta are o procedură strictă privind raportarea simptomelor legate de patogenii cu care se lucrează în laborator.

„Presupun că m-aș fi îmbolnăvit și eu dacă oameni [de la laborator] erau bolnavi și nu m-am îmbolnăvit”, afirmă Anderson, relatând că „am fost testată pentru coronavirus în Singapore înainte să fiu vaccinată și nu l-am avut niciodată”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult