Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Singura filială a Universității de Stat din Moscova din Europa a fost închisă în Slovenia

În Slovenia, o filială a Universității de Stat din Moscova Lomonosov, deschisă în orașul Koper în 2017, a fost închisă, relatează RIA Novosti cu referire la rectorul Universității de Stat din Moscova Viktor Sadovnichy.

Potrivit lui Sadovnichy, a primit o scrisoare despre închiderea Universității de Stat din Moscova de la conducerea Universității Primorsky, pe baza căreia a funcționat filiala.

„Nu noi am închis. Ministerul [Educației și Științei] nu are nimic de-a face cu asta, nici Universitatea de Stat din Moscova”, a spus Sadovnici.

Nu este specificat motivul pentru care filiala a fost închisă.

În septembrie 2017, guvernul sloven a aprobat cererea Universității Primorska din Koper pentru un parteneriat cu Universitatea de Stat din Moscova, după care a fost deschisă o filială, care a devenit primul și singurul birou de reprezentanță al Universității de Stat din Moscova din Europa.

Universitatea din Primorska a raportat că au fost alocați 500 de mii de euro pentru crearea și punerea în funcțiune a filialei.

În prima etapă, cooperarea universitară s-a limitat la studiul economiei și finanțelor. Au fost planificate și cursuri de matematică, biologie, filologie, științe politice și turism.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult