Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sicrie cu mesajul "soldaţi francezi din Ucraina" apărute lângă Turnul Eiffel. Trei persoane arestate

Trei bărbaţi suspectaţi că au depus sub Turnul Eiffel din Paris sicrie inscripţionate cu mesajul "soldaţi francezi din Ucraina" au fost prezentaţi luni unui judecător, ancheta urmând să se pronunţe asupra "unei eventuale ingerinţe străine", scrie AFP.

Cei trei suspecţi, faţă de care Parchetul francez a cerut inculparea pentru "violenţe cu premeditare", sunt un bulgar în vârstă de 38 de ani, conducător al vehiculului care a transportat sicriele, un bărbat în vârstă de 25 de ani născut în Germania şi un altul în vârstă de 17 ani născut în Ucraina.

Ei au depus sâmbătă dimineaţă lângă un picior al Turnului Eiffel "cinci sicrie de măsuri reale acoperite cu drapelul francez, cu menţiunea "soldaţi francezi din Ucraina"", sicriele fiind de fapt umplute cu ipsos, a declarat o sursă pentru AFP.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a sugerat de mai multe ori în ultimele luni posibilitatea ca unele state aliate ale Kievului să trimită pe teritoriul ucrainean trupe pentru ca Rusia să nu câştige războiul pe care l-a declanşat prin invazia asupra Ucrainei în februarie 2022.

În acest timp, Parisul şi Kievul negociază trimiterea unor instructori militari francezi în Ucraina, un acord în acest sens fiind anunţat săptămâna trecută de comandantul-şef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, dar dezminţit ulterior de Ministerul ucrainean al Apărării.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult