Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Și-a ucis mama bogată în timp ce se aflau în vacanță, apoi i-a ascuns cadavrul într-o valiză. Cum a fost descoperit trupul

O femeie de origine americană, care a contribuit la uciderea mamei sale și ascunderea cadavrului acesteia într-o valiză în timpul unei vacanțe în Bali, în 2014, a fost condamnată la 26 de ani de închisoare.

Heather Mack a fost condamnată în Indonezia, în 2015, și a primit o sentință de zece ani de închisoare, dar a fost eliberată în 2021, scrie BBC.

Ea a fost ulterior arestată la sosirea în SUA și acuzată de conspirație pentru uciderea unei cetățene americane.

Mack a petrecut ultimii doi ani într-o închisoare din Chicago în timp ce își aștepta sentința.

Miercuri, judecătorul Matthew Kennelly a decis că Mack, în vârstă de 28 de ani, va primi credit pentru timpul petrecut până acum, reducând astfel sentința formală la aproximativ 23 de ani.

Procurorii au recomandat o sentință de închisoare de 28 de ani pentru Mack, care a complotat cu fostul ei prieten Tommy Schaefer să o ucidă pe mama ei, bogata academiciană Sheila von Wiese-Mack.

Citește și
asistenta omorata
Crima din București care a provocat oroare judecătorilor. „Metode inumane și inutile de chinuire, ferocitate și sadism”

Cuplul a făcut acest lucru pentru a obține acces la un fond de încredere de 1,5 milioane de dolari (£1,17 milioane).

Procurorii au susținut că doamna Mack - care avea 18 ani în momentul crimei și era însărcinată - i-a acoperit mamei gura în timp ce Schaefer a lovit-o în cap cu un bol masiv. Ulterior, corpul a fost descoperit într-o valiză.

După uciderea lui Wiese-Mack la hotel, Mack și Schaefer au lăsat valiza cu rămășițele ei în portbagajul unui taxi, au declarat procurorii. Mai târziu, șoferul a alertat poliția.

Cuplul s-a fost cazat ulterior la un alt hotel din Bali.

Mack a pledat inițial nevinovată la acuzațiile din SUA, dar și-a schimbat pledoaria după ce i s-a oferit o „ofertă bună” de către procurori, care inițial cereau o pedeapsă mai lungă.

În timpul sentinței sale, fratele lui Wiese-Mack, Bill Wiese, a cerut instanței să impună pedeapsa maximă posibilă, susținând că Mack nu a arătat niciun regret pentru crimă.

„Dacă ar depinde de mine, Heather ar petrece restul vieții după gratii", a spus Wiese.

Schaefer, care este de asemenea menționat în actul de acuzare din SUA, rămâne închis în Indonezia.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult