Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Shiba Inu care a inspirat celebrul meme „doge” este grav bolnav de leucemie

Kabosu, câinele celebru pe internet care a inspirat meme-ul „doge” și a influențat cultura digitală timp de un deceniu, este grav bolnav. Suferă de leucemie și o afecțiune hepatică.

Kabosu, un Shiba Inu în vârstă de 17 ani, a încetat să „mânânce și să bea voluntar” în Ajunul Crăciunului și a fost diagnosticat cu colangiohepatită acută și leucemie limfom cronică, potrivit unei serii de postări pe Instagram ale proprietarei ei, Atsuko Sato, o profesoară de grădiniță din Sakura, Japonia, scrie CNN.

 

În timp ce Sato a spus că apetitul lui Kabosu a revenit, ea a scris ulterior pe blog că patrupedul se mișcă mai puțin și mai încet.

Kabosu a devenit unul dintre cele mai cunoscute animale de pe internet atunci când o fotografie din 2010 cu el s-a răspândit pe Reddit, Tumblr și 4Chan. Pe poză era suprapus un text în engleză. Utilizatorii au început apoi să photoshopeze chipul lui Kabosu pe tot felul de produse. Meme-ul a fost ulterior cooptat de mărci precum Oreo și metroul din Stockholm.

Citește și
J'ai Bistrot București
Cerința unui restaurant din București pentru părinți a împărțit Internetul în două: "Zona de nisip nu este loc de joacă"

Popularitatea meme-ului „doge” a fost consolidată în decembrie 2013, când doi programatori au introdus o criptomonedă alternativă numită Dogecoin, ca răspuns la Bitcoin, care reflectă dragostea internauților pentru meme-urile animale. A atins o valoare maximă de peste 400 USD în 2014 și este considerată prima „monedă meme” sau satira criptomonedei.

Elon Musk este un fan, iar Dogecoin a sponsorizat clubul de fotbal Watford din Anglia, cu chipul lui Kabosu care a fost imprimat pe mânecile tricoului echipei.

Moștenirea lui Kabosu poate fi văzută și în popularitatea altor meme legate de Shiba Inu care au câștigat popularitate în anii 2020, inclusiv North Atlantic Fellas Organisation, o mișcare de social media pro-ucraineană dedicată batjocoririi efortului Rusiei în războiul din Ucraina și a combaterii dezinformarii.

După ce a strâns fonduri pentru armata ucraineană, Ministerul Apărării al țării a transmis pe Twitter mulțumiri, acompaniate de o imagine photoshopată a unui Shiba Inu extenuat.

În cele mai recente postări ale lui Sato despre Kabosu, ea a spus că animalul era „într-o stare foarte degradantă” și părea să aibă icter, dar ea a mulțumit și fanilor lui Kabosu pentru sprijinul acordat, spunând că „obține putere din toată lumea!”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult