Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Seulul îşi reia activităţile militare de-a lungul graniţei cu Coreea de Nord, după scandalul baloanelor cu gunoi

Armata sud-coreeană a anunţat marţi că reia toate activităţile militare de-a lungul liniei de demarcaţie care separă cele două Corei, ca răspuns la "provocările" Coreei de Nord, relatează Reuters, citat de News.ro.  

Seulul suspendase acordul militar intercoreean, încheiat în 2018 pentru a reduce tensiunile dintre cele două ţări aflate încă în război, din punct de vedere tehnic, de la armistiţiul din 1953. Phenianul a anunţat anul trecut că nu mai este obligat să respecte acest pact.

De atunci, Coreea de Nord a desfăşurat trupe şi arme de-a lungul liniei de demarcaţie.

"Armata sud-coreeană va lua toate măsurile necesare pentru a proteja vieţile şi siguranţa poporului său ca răspuns la provocările Coreei de Nord", a declarat un oficial al Ministerului Apărării. Trimiterea masivă a sute de baloane pline de gunoaie a "ameninţat grav siguranţa poporului nostru şi a provocat daune materiale", a declarat acesta.

Coreea de Nord a justificat trimiterea baloanelor ca fiind un răspuns la o campanie de propagandă a dezertorilor nord-coreeni şi a activiştilor sud-coreeni, care trimit în mod regulat peste graniţă structuri gonflabile conţinând pliante anti-Phenian, alimente, medicamente, bani şi stick-uri USB cu videoclipuri de muzică K-Pop.

Citește și
baloane cu gunoi
Gest scandalos făcut de Coreea de Nord. Phenianul a trimis din nou baloane cu gunoi peste graniţa cu Coreea de Sud

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult