Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Serviciile de informații britanice și americane: Comandanților militari ruși le este frică să-i spună lui Putin adevărul

Your browser doesn't support HTML5 video.

Serviciile de informații britanice și americane susțin că Rusia a evaluat în mod eronat situația reală din Ucraina, deoarece comandanților militari le-ar fi frică să-i spună lui Putin adevărul despre pierderile grele și evoluția situației din teren.

Citește aici LIVE UPDATE | Războiul din Ucraina, ultimele informații. Ziua 37

În plus, președintele american Joe Biden crede că liderul de la Kremlin s-a... autoizolat. Moscova a negat că Putin este dezinformat de propriii consilieri.

Occidentul rămâne sceptic la informațiile potrivit cărora rușii își retrag trupele din Ucraina. Americanii spun că Putin nu mai are o imagine de ansamblu corectă, iar britanicii susțin că liderul de la Kremlin a pierdut deja războiul.

Joe Biden, președintele SUA: „Nu spun asta cu certitudine, dar se pare că (Putin) s-a autoizolat și sunt semnale că și-a concediat sau i-a arestat la domiciliu pe unii dintre sfătuitorii săi”.

Amiral Tony Radakin, liderul armatei britanice: „Putin a pierdut deja. Nu a fost nici pe departe vizionarul manipulator, așa cum voia să credem, iar Putin și-a făcut singur rău printr-o serie de erori de judecată catastrofale”.

Prin vocea purtătorului de cuvânt al lui Vladimir Putin, Kremlinul a negat că Moscova ar fi în plină criză de conducere.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin: „Asta înseamnă că nici Departamentul de Stat, nici Pentagonul nu au informații reale despre ce se întâmplă la Kremlin. Pur și simplu, nu înțeleg ce se întâmplă la Kremlin, nu-l înțeleg pe președintele Putin, nu înțeleg mecanismul de luare a deciziilor”.

Pe fir a intrat și șeful spionilor britanici, care a declarat că principalii consilieri ai preşedintelui Putin nu îi spun adevărul despre situaţia din teren. Astfel, nu e de mirare că la Moscova există o „evaluare greşită” a situaţiei din Ucraina.

Jeremy Fleming, directorul Centrului Guvernamental de Comunicații: „Am văzut soldați ruși fără arme şi muniţie, demoralizaţi, refuzând să îndeplinească ordinele, sabotându-și propriile echipamente, chiar doborând accidental un avion propriu. Credem că principalilor consilieri ai lui Putin le este frică să-i spună adevărul, ceea ce se întâmplă. Amploarea acestor erori de judecată trebuie să fie cunoscută de regimul de la Kremlin”.

Negocierile ruso-ucrainene stagnează

 

 

Dincolo de aceste dispute verbale, negocierile dintre ucraineni și ruși par să stagneze. Turcia face eforturi pentru a-i reuni pe miniștrii de Externe ale celor două țări la noi discuții, dar întâlnirea ar putea avea loc în termen de două săptămâni.

NATO susține că Rusia folosește răgazul pentru a-și reașeza forțele pe noi direcții de asalt.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO: „Bombardamentele asupra orașelor nu s-au oprit, Rusia își repoziționează unele dintre trupe, le mișcă pe unele de colo-colo, cel mai probabil ca să-și întărească eforturile în regiunea Donbas”.

După război, Kievul va avea nevoie de garanții solide de securitate, spune ambasadorul ucrainean la Londra, altfel Rusia va ataca din nou.

Vadim Pristaiko, ambasadorul ucrainean la Londra: „Știm că, dacă nu facem parte dintr-o alianță mai puternică decât noi, cum este NATO, de exemplu, nu vom fi în stare să respingem următorul atac”.

Și Rusia încearcă să creeze un nou bloc geopolitic. Adjunctul lui Lavrov, Serghei Riabkov, susține că țările grupului așa-numit BRICS - Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud - vor servi drept „piatra de temelie a unei ordini mondiale emergente”. Riabkov amintește că aceste țări reprezintă aproape jumătate din populația lumii și o mare parte din PIB-ul mondial.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult