Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Serghei Skripal i-ar fi cerut acordul lui Putin pentru a reveni în Rusia

Fostul agent dublu Serghei Skripal i-ar fi scris lui Vladimir Putin pentru a îi cere acordul să se întoarcă în Rusia, înainte să fie otrăvit în Anglia, potrivit unui prieten al fostului spion.

Fostul spion rus, care a ajuns în Marea Britanie în 2010, ca urmare a unui schimb de agenţi, ar fi regretat faptul că a fost un agent dublu şi ar fi vrut să fie iertat, pentru a putea să se întoarcă la familia sa din Rusia, a declarat Vladimir Timoshkov pentru BBC, citat de The Independent

Skripal şi fiica sa Iulia se află în stare critică după ce au fost otrăviţi cu o neurotoxina numită novicioc, în dată de 4 martie. În ultimii ani, fostul agent rus a fost acuzat că a colaborat cu serviciul britanic de informaţii externe, MI6, dezvăluind numele mai multor agenţi ruşi care operau în Europa.

El a fost condamnat la 13 ani de închisoare într-un penitenciar de de maximă siguranţă, în august 2016, înainte să fie eliberat în 2010 ca urmare a unei înţelegeri, când zece agenţi ruşi sub acoperire au fost extrădați din SUA.

Conform relatărilor prietenului său din copilărie, Vladimir Timoshkov, Skripal nu se considera un trădător fiindcă a depus un jurământ faţă de Uniunea Sovietică.

Citește și
Theresa May
Război diplomatic Rusia - UK. Declaraţiile premierului Theresa May după măsurile luate de Moscova

"Mulţi l-au renegat. Colegii săi cred că şi-a trădat patria. În 2012 m-a sunat. Am vorbit cu el timp de jumătate de oră. M-a contactat din Londra. A negat că este trădător, mi-a spus că i-a scris lui Vladimir Putin, rugându-l să fie iertat, pentru a putea să se întoarcă în Rusia, unde se aflau mama, fratele şi alte rude de ale sale", a spus acesta.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult