Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Serghei Lavrov respinge „formula de pace” a lui Volodimir Zelenski

Ministrul de externe al Rusiei a respins „formula de pace” a lui Volodimir Zelenski ca bază pentru negocieri.

Potrivit unui raport al agenției de presă ruse RIA, Serghei Lavrov consideră că Ucraina nu este încă pregătită pentru discuții de pace reale, scrie Sky News.

Lavrov a mai spus pentru RIA că scopul Ucrainei de a alunga Rusia din estul Ucrainei și Crimeea cu ajutorul occidental a fost „o iluzie”.

Declarațiile vin la doar câteva zile după ce Lavrov a părut să pună capăt oricărei perspective imediate de negocieri de pace în conflictul din Ucraina.

Luni, Lavrov a declarat agenției de presă Tass: „Propunerile noastre pentru demilitarizarea și denazificarea teritoriilor controlate de regimul [ucrainean], eliminarea amenințărilor la adresa securității Rusiei, inclusiv noile noastre pământuri, sunt bine cunoscute”.

Citește și
serghei lavrov
SUA au explicat Moscovei „destul de pe larg” că nu o să intre în război cu Rusia şi nu va trimite oameni în Ucraina

"Ideea este simplă: îndepliniți-le pentru binele vostru. În caz contrar, problema va fi decisă de armata rusă", a spus Lavrov. Dar comentariile sale au venit la doar câteva ore după ce președintele Rusiei, Vladimir Putin, a insistat că vrea să negocieze „cu toți cei implicați despre soluții acceptabile” și că Kievul și Occidentul sunt de vină pentru lipsa progresului de până acum.

Comentariul lui Putin a provocat un răspuns imediat din partea consilierului președintelui Zelensky, Mykhailo Podolyak, care a spus că liderul rus „trebuie să revină la realitate”.

Dar mai târziu în acea zi, Dmytro Kuleba, a sugerat un summit înainte de sfârșitul lunii februarie găzduit de Națiunile Unite, la care Rusia ar putea participa după ce va fi urmărită penal pentru crime de război.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult