Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Președintele Serbiei compară independența Kosovo cu războiul Rusiei împotriva Ucrainei: Putin a folosit aceleaşi cuvinte

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic acuză Occidentul de ipocrizie.  

Aleksandar Vucic susține că recunoaşterea independenţei Kosovo se bazează pe aceeaşi justificare ca şi războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Vorbind la Adunarea Generală a ONU, el a afirmat că ţările occidentale au invocat principiile suveranităţii şi drepturilor omului pentru a aproba statutul Kosovo ca naţiune independentă, scrie AFP.

Kosovo şi-a declarat independenţa faţă de Serbia în 2008, la aproape un deceniu după ce NATO a contribuit la respingerea forţelor sârbe din fosta provincie în cursul unui război sângeros care a făcut aproximativ 13.000 de morţi, majoritatea de origine albaneză.

Statele Unite şi majoritatea ţărilor europene au recunoscut Kosovo.

Citește și
Aleksandar Vucic
Criză în Kosovo. Președintele Aleksandar Vucic face apel: ”Sârbii și Serbia doresc doar pace și nu cerem nimic altceva”

„Nu au râs când preşedintele rus a folosit aceleaşi cuvinte pentru a-şi justifica atacul asupra Ucrainei. Au uitat că ei înşişi au folosit acelaşi discurs, aceleaşi cuvinte şi aceleaşi explicaţii", a declarat Vucic.

„Cel mai rău este că toţi cei care au comis o agresiune împotriva Republicii Serbia dau astăzi lecţii despre integritatea teritorială a Ucrainei", a adăugat Vucic, subliniind că „principiile nu se schimbă de la o împrejurare la alta".

Belgradul, precum şi principalii săi aliaţi, China şi Rusia, au refuzat să recunoască independenţa Kosovo, a cărui populaţie este majoritar de origine albaneză, dar care include zone cu o majoritate sârbă, în nord.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult