Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sentința primită de pilotul care a decapitat un parașutist cu aripa avionului din care sărise

Un pilot francez a fost găsit vinovat de omor involuntar în cazul parașutistului decapitate după ce a sărit din avion. Pilotului i s-a interzis să mai zboare și a primit o condamnare cu suspendare, scrie BBC.

Tragedia a avut loc în 2018. Nicolas Galy, în vârstă de 40 de ani, a fost lovit de aripa avionului din care sărise.

Asociația școlii de parașutism din Midi-Pyrénées, care l-a angajat pe pilot, a fost amendată cu 20.000 de euro (17.400 de lire sterline). Jumătate din această sumă, 10.000 de euro (8.700 de lire sterline), a fost suspendată, relatează presa franceză.

Potrivit Le Parisien, imediat după salt, pilotul aeronavei și-a început coborârea spre pista aerodromului, iar aripa l-a decapitat pe parașutist. Înainte ca acesta să sară din avion, nu a existat nicio discuție despre traiectoria pe care o va urma avionul în continuare.

Citând o audiere din 19 septembrie, avocatul rudelor victimei, Emmanuelle Franck, a deplâns „multă imprudență sau neglijență”. Președintele instanței din sud-vestul Franței a precizat că a existat și o lipsă de comunicare între victimă și pilot.

Citește și
femeie aeroport
O femeie care a pierdut zborul a fugit pe pistă în fața avionului, ca să-l facă pe pilot să oprească și s-o ia și pe ea

După acest accident tragic, au fost sporite măsurile de securitate la zborurile de agrement și parașutism, iar briefing-urile prealabile au devenit obligatorii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult