Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Şeful securităţii de la centrala nucleară Zaporojie, ucis într-un atentat. Legăturile pe care le avea cu Rusia

Explozia unei maşini în oraşul ocupat Enerhodar l-a ucis pe Andrei Korotkii, „şeful securităţii” la centrala nucleară Zaporojie, informează Kiev Post , care citează informaţii publicate pe Telegram de Serviciul de Informaţii Militare al Ucrainei.

Potrivit sursei citate, Korotkii, un colaborator al forţelor ruse, a fost implicat în acţiuni represive împotriva ucrainenilor şi a sprijinit ocupaţia rusă. Serviciul de Informaţii Militare a postat un videoclip pe canalul său Telegram cu o maşină care exploda.

Kiev Post nu a putut verifica autenticitatea videoclipului.

Korotkii a fost acuzat că a facilitat crimele de război şi reprimarea civililor ucraineni şi a personalului centralei nucleare din Enerhodar, de când forţele ruse au preluat controlul asupra centralei nucleare Zaporojie.

Se pare că el a jucat un rol cheie în furnizarea de liste de angajaţi cu simpatii pro-ucrainene autorităţilor ruse, ceea ce a condus la acţiuni represive împotriva acestora.

Citește și
Zaporojie
Forțele ruse au luat cu asalt oraşul ucrainean Zaporojie. Civilii au fost evacuați din mai multe clădiri. Numărul răniților

În plus, el a fost un susţinător activ al forţelor de ocupaţie ruse, organizând evenimente pro-ruse şi a servit ca membru al partidului Rusia Unită, al lui Vladimir Putin.

Conducerea centralei – cea mai mare din Europa, cu şase reactoare nucleare – au condamnat autorităţile ucrainene pentru orchestrarea crimei.

Korotkiy a deţinut o poziţie de conducere în administraţia ocupaţiei, conducând aşa-numitul „Consiliu al Deputaţilor” din Enerhodar.

Deşi niciun grup nu şi-a revendicat public responsabilitatea, explozia marchează o alta dintr-o serie de atacuri direcţionate împotriva unor figuri cheie din aparatul de ocupaţie rus.

Aproape 50 de colaboratori pro-ruşi şi oficiali ai ocupaţiei ruse au fost asasinaţi, cel mai probabil de serviciile speciale ucrainene sau de partizani, în timpul invaziei pe scară largă a trupelor ruse în Ucraina, care a început pe 24 februarie 2022, notează Kiev Post.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult