Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Șeful MI6 invită elitele Rusiei să-l trădeze pe Putin: "Secretele lor vor fi mereu în siguranță la noi"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Miniștrii de Externe ai Uniunii Europene discută, joi, despre acordarea unui nou ajutor militar pentru Ucraina, în valoare 20 de miliarde de euro. Banii ar urma să fie cheltuiți pe o perioadă de patru ani.

Între timp, după trei săptămâni de absență, Evgheni Prigojin, șeful trupelor paramilitare Wagner, ar fi apărut în public, în Belarus.

Aceste imagini circulă pe retelele de socializare și sunt distribuite inclusiv de susținătorii lui Prigojin. Așa pare că și-a întâmpinat șeful mercenarilor Wagner, soldații în Belarus: ”Se zice că fetele din Belarus șoptesc cu încântare că au ajuns luptătorii Wagner. Aveți grijă să nu le jigniți”.

Îmaginile, filmate la o baza militară din Belarus, par să confirme că întelegereaa dintre Prijogin și Putin, făcută după revolta mercenarillor Wagner, a funcționat: ”Ce se întâmplă pe front acum e o rușine la care nu ar trebui să luăm parte. Ar trebui să așteptăm și apoi să le arătăm ce putem. A fost luată decizia să rămânem în Belarus o vreme. În acest timp, sunt convins că vom face armata din Belarus a doua cea mai puternică din lume”.

Șeful MI6, surprins de slăbiciunile lui Putin

Până și serviciile secrete britanice se arată surprinse de slăbiciunile lui Putin.

Citește și
emmanuel macron
„Regele este gol, ca să nu spun ţarul”. Putin a făcut o „greşeală uriaşă” ieşind din acordul cu Ucraina, acuză Macron

Richard Moore, șeful MI6: "El (Putin) chiar n-a rispostat, doar a făcut o înțelegere ca să-și salveze pielea, folosindu-se de 'bunătatea' liderilor din Belarus. Nici eu nu pot să înțeleg ce a fost în capul lui Putin".

Și, pentru a arăta cât de șubredă este văzută de la Londra conducerea Kremlinului, șeful serviciilor britanice a lansat, pe modelul american al CIA, o invitație pentru elitele ruse.

Richard Moore, șeful MI6: "Îi invit să facă ceea ce alții au făcut deja în ultimele 18 luni și să bată palma cu noi. Ușa noastră este mereu deschisă. Secretele lor vor fi mereu în siguranță la noi".

Între timp invadatorii continua sa atace Odesa - orașul port la Marea Neagră.

Alex Marquardt, jurnalist CNN: "Cel puțin trei tipuri diferite de rachete de croazieră folosite de Rusia, inclusiv mult temuta rachetă (hipersonică) Kinjal, cu un focos de o tonă. Și apoi, important de menționat, în toate aceste atacuri au fost folosite drone. Și a fost prima dată când am auzit aceste drone atât de aproape. Se auzeau ca niște țânțari uriași, care zboară foarte aproape de clădiri".

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: "Aproape un milion de tone de produse agricule se aflau în depozitele portuare atacate. În terminalul care a suferit cele mai mari pagube se aflau 60 de mii de tone de grâne, care urmau să fie livrate Chinei".

Putin susține că Occidetul a dat dovadă de "aroganță și imprudență"

Pe de altă parte, Moscova a avertizat că va considera toate navele care se îndreaptă spre Ucraina drept potenţiale transporturi de încărcături militare, şi, implicit, potenţiale ţinte.

Asta după ce Kievul a semnalat că va încerca să continue exporturile de grâne prin Marea Neagră, chiar dacă Rusia s-a retras la începutul săptămânii din acordul ce proteja aceste transporturi.

Vladimir Putin, președintele Rusiei: ”Am prelungit acordul iar și iar, demonstrând un munte de înțelegere, răbdare și toleranță. Dar ei (occidentalii) au cerut constant Rusiei să facă un lucri, apoi altul, să dea asta și cealaltă. A fost aroganță și imprudență. Promisiuni și vorbe goale”.

Kievul propune crearea unor patrule militare internaţionale în Marea Neagră, sub mandat ONU şi cu participarea unor ţări riverane, care să garanteze securitatea navelor ce exportă cereale ucrainene.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult