Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Șeful FSB din Rusia susține că teroriștii din atacul de la Moscova urmau să fie „întâmpinați ca niște eroi” în Ucraina

Apar noi detalii despre afirmațiile făcute, marți, de șeful agenției de securitate FSB, Alexander Bortnikov, scrie Sky News. 

Un articol, publicat inițial de agenția de știri de stat TASS, pune în prim plan afirmațiile lui Bortnikov care spune că serviciile occidentale și ucrainene i-au ajutat pe islamiștii radicali să orchestreze atacul asupra sălii de concerte din Moscova.

„Noi credem că acest lucru este adevărat”, a spus el.

„În orice caz, acum vorbim despre informațiile faptice pe care le avem. Aceasta este o informație generală, dar au un istoric lung de acest fel”.

Bortnikov a susținut că Ucraina a încercat să-și demonstreze capacitatea.

„Ce se așteaptă să facă pentru a-și demonstra capacitatea? Se așteaptă să comită acte de sabotaj și terrorism. Acest lucru vizează atât șefii serviciilor speciale ale Ucrainei, cât și serviciile speciale britanice”, a continuat șeful FSB.

„Serviciile speciale americane au menționat acest lucru în mod repetat”, a spus el.

Bortnikov a spus că există o cantitate mare de informații în spațiul public „care arată că Occidentul și Ucraina sunt gata să provoace un rău mai mare țării noastre”.

„Au fost lovituri cu drone, lovituri cu drone amrine și incursiuni ale unor grupuri de sabotori și organizații teroriste pe teritoriul nostru”.

El a repetat afirmația lui Vladimir Putin că atacatorii plănuiau să evadeze peste granița ucraineană – informație pe care Kievul a negat-o.

„Vă voi spune un mic secret: urmau să fie întâmpinați ca niște eroi de cealaltă parte”, a spus Bortnikov, potrivit raportului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult