Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Șeful diplomației germane, după atacurile lui Trump: „Trebuie să ajustăm parteneriatul cu SUA”

Șeful diplomației germane, Heiko Maas, a declarat luni că Europa nu mai poate avea încredere deplină în președintele american Donald Trump.

„Nu ne mai putem baza pe deplin pe Casa Albă. Pentru a ne menţine parteneriatul cu SUA, trebuie să îl reajustăm. Prima consecinţă clară nu poate fi decât să colaborăm şi mai strâns în Europa", a spus ministrul german de Externe pentru grupul de presă Funke, conform Reuters.

„Europa nu trebuie să se lase divizată, oricât de tăioase ar fi atacurile verbale şi oricât de absurde ar fi postările pe Twitter", a mai spus el.

Reacția vine după ce, duminică, liderul de la Casa Albă a spus că Uniunea Europeană este inamica Statelor Unite.

„Cred că avem mulţi inamici. Cred că Uniunea Europeană este un inamic, cu ceea ce ne face în domeniul comerţului. Bineînţeles că nu ne-am gândi la Uniunea Europeană, dar este un inamic. Rusia este un inamic în anumite aspecte. China este un inamic economic, evident că este un inamic. Dar asta nu vrea să însemne că sunt răi, asta nu vrea să însemne nimic. Asta vrea să însemne că sunt concurenţi", a spus Trump, subliniind că UE „este foarte dificilă", informează AFP.

Citește și
Frans Timmermans
Numărul 2 din Comisia Europeană, replică la declaraţiile luI Trump. "Nu vom abandona SUA"

Mai mult, el a lansat și un atac la adresa Germaniei: „Am o mare problemă cu Germania. Se presupune că tu lupţi pentru cineva şi acel cineva dă miliarde de dolari către cel de care tu îl păzeşti. Este multă furie la adresa faptului că Germania plăteşte Rusiei miliarde de dolari. Cred că este un lucru foarte rău şi pentru Germania. Ce, ridică steagul alb?", a spus el, făcând referire la proiectul de gazoduct Nord Stream 2, care va aproviziona Germania cu gaze naturale ruseşti.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult