Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Şefa diplomaţiei britanice acuză Rusia că răpeşte civili: Folosește tactici detestabile împotriva poporului ucrainean

Forţele lui Vladimir Putin răpesc politicieni, activişti şi jurnalişti ucraineni, deoarece Rusia nu îşi îndeplineşte obiectivele militare, a declarat, luni, ministrul britanic de externe, Liz Truss, informează Reuters.

Aceasta a condamnat "tactica odioasă" dezvăluită de organizaţia ucraineană pentru drepturile omului ZMINA, care susţine că a identificat zeci de persoane care au fost răpite, iar alte mii au fost deportate în Rusia.

Şefa diplomaţiei britanice a spus că Vladimir Putin recurge la "măsuri disperate" în contextul în care analiştii militari britanici consideră că invazia rusă a suferit din cauza lipsei de impuls, a logisticii slabe şi a moralului scăzut.

"Putin continuă să folosească tactici detestabile împotriva poporului ucrainean, inclusiv răpirea unor civili nevinovaţi. Nu îşi atinge obiectivele şi recurge la măsuri disperate... Putin neapărat eşuează în Ucraina", a afirmat Truss.

 

Citește și
Pe Rusia o ”doare-n cot” de sancțiuni, după ce a înconjurat Ucraina. Singurii care nu se tem de război sunt chiar ucrainenii
Şefa diplomaţiei britanice Liz Truss acuză Rusia că încearcă să fabrice un pretext pentru a invada Ucraina
Zeci de persoane au dispărut

 

La rândul său, șefa ZMINA, Tetiana Pecioncik, a declarat că "Rusia reţine şi face să dispară civili în încercarea de a frânge spiritul poporului ucrainean".

"Astăzi publicăm prima noastră listă cu cei care au fost luaţi, astfel încât Kremlinul să ştie că lumea urmăreşte şi să nu i se permită să facă rău. În total, am documentat până acum 39 de cazuri de dispariţii forţate şi detenţii arbitrare în teritoriile ucrainene nou ocupate de Rusia", a mai spus aceasta.

Preşedintele Volodimir Zelenski a semnalat că este pregătit să ofere Rusiei o serie de concesii pentru a pune capăt luptei. Ucraina şi-ar putea declara neutralitatea şi ar putea oferi garanţii cu privire la un statut non-nuclear ca parte a unui acord de pace. Liderul de la Kiev a subliniat însă dorinţa sa de a se asigura "integritatea teritorială" a ţării.

Downing Street a spus că Regatul Unit va sprijini poziţia de negociere a Ucrainei, dar premierul Boris Johnson crede cu tărie că Putin va eşua.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult