Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Secretarul general al NATO a declarat că Finlanda şi Suedia vor fi primite cu căldură în alianţă dacă decid să adere

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Finlanda şi Suedia vor fi "primite cu căldură” dacă decid să se alăture organizaţiei militare de 30 de naţiuni şi orice proces de aderare s-ar putea „derula rapid”, conform The Guardian.  

„Este decizia lor”, a spus Stoltenberg. „Dar dacă decid să aplice, Finlanda şi Suedia vor fi primite cu căldură şi mă aştept ca acest proces să meargă rapid".

El nu a oferit un interval de timp exact, dar a spus că cele două state s-ar putea aştepta la o oarecare protecţie în cazul în care Rusia ar încerca să le intimideze din momentul în care cererile lor de aderare sunt făcute şi până când se alătură oficial.

CITEȘTE AICI cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, LIVE UPDATE

Stoltenberg a spus că este „încrezător că există modalităţi de a depăşi această perioadă intermediară într-un mod care este suficient de bun şi funcţionează atât pentru Finlanda, cât şi pentru Suedia”.

Garanţia de securitate colectivă a NATO asigură că toate ţările membre trebuie să vină în ajutorul oricărui aliat atacat. Stoltenberg a adăugat că mulţi aliaţi NATO au promis şi au oferit un total de cel puţin 8 miliarde de dolari în sprijin militar Ucrainei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult