Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Seceta din Europa are efecte catastrofale asupra agriculturii: ”Prețurile vor fi mari”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Seceta care a pus stăpânire pe regiuni întinse din întreagă Europa are efecte catastrofale asupra agriculturii. Fermierii se plâng că recoltele au fost compromise și nu mai au cu ce să își hrănească vitele.

Recoltele vor fi puține și de calitate inferioară, cu efecte neplăcute inclusiv pentru buzunarul cumpăratorilor.

Supermarketurile din Marea Britanie au fost avertizate deja că se scumpesc legumele și fructele.

Imaginile din satelit difuzate de Agenția Spațială Europeană arată cum valul de caniculă, principala cauză a incendiilor de vegetație, a compromis recoltele agricole.

Fermierii germani au cerut guvernului ajutoare de 1 miliard de euro pentru a-și acoperi pierderile.

Fermier: ”Sunt fermier de 25 de ani și n-am mai avut o secetă că această. Eu cultiv cel mai mult sfeclă de zahăr și anul acesta mă aștept la pierderi de cel puțîn 20 la sută. Dar în alte părți ale Germaniei, sunt fermieri care vor avea pierderi de 40 sau chiar 70 la sută. Noaptea de miercuri spre joi a fost cea mai călduroasă de când există măsurători în Germania. Nicăieri în țară temperaturile nu au coborât sub 24,4 grade Celsius. ”

Citește și
spania
Atenţionare pentru românii care călătoresc în Spania: Cod portocaliu de caniculă în sud

Și în Anglia, după două luni aproape fără strop, crescătorii de animale iau măsuri disperate.

Fermier: ”Este cea mai cumplită situație pe care mi-o pot aminti. Nu am mai fiost nevoiți până acum să apelăm la rezervele de hrană pentru iarnă. Iar asta va duce la scumpirea acestora, pentru că nu există cantități suficiente pentru toți.”

Pentru unii situația este atât de gravă, încât își trimit mai devreme vitele la abator.

Rebecca Williams, corespondent Sky News: ”Unii fermieri compară situația de acum cu cea din 1976, ultima oară când seceta a fost atât de gravă. ”

Localnic: ”Efectele secetei vor însemna și că vom avea mai puține produse. Însă îngrijorarea mare este că și calitatea acestora va avea de suferit. Prețurile vor fi mari, iar calitatea, scăzută.”

În aceste condiții, guvernul le-a dat voie femierilor să ia o cantitate mai mare de apă din râuri și din pânza freatică, pentru a-și iriga culturile. În Italia turiștii sunt nevoiți să viziteze Roma pe 38 de grade Celsius.

Animalele de la zoo primesc fructe... glasate, iar cânii polițiști, fie că sunt la Berlin sau la Zurich, poartă botoșei anti-caniculă.

Temperaturi record sunt așteptate și în sudul Spaniei. MAE îi informează pe cetățenii români care vor să ajungă în această regiune, că vineri se vor înregistra între 44 și 46 de grade Celsius.

Pe de altă parte, în China din cauza secetei un lac cu apă sărată a devenit.. roșu, după ce a canicula a dus la înmulțirea unei alge.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult