Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Se joacă tare în Moldova. Maia Sandu a acceptat dezbaterea cu Stoianoglo, dar după condițiile impuse de contracandidatul său

Maia Sandu, președintele în exercițiu al Republicii Moldova, și candidatul Partidului Socialiștilor, Alexandr Stoianoglo, se vor întâlni în cadrul unei dezbateri, înainte ca cei doi să intre în turul II al alegerilor prezidențiale.

La cererea contracandidatului său din competiția pentru un nou mandat la șefia statului, Alexandr Stoianoglo, Maia Sandu a acceptat o dezbatere față-n față cu reprezentantul Partidului Socialiștilor, dar după toate condițiile impuse de acesta. În schimb, actualul președinte al țării afirmă că echipa lui Stoianoglo nu a acceptat mai multe propuneri ale echipei Sandu.

„Ieri am făcut un apel către contracandidatul meu să mergem la dezbateri. Echipa mea a vorbit cu echipa lui și am propus să mergem la televiziunea națională, a fost refuzat acest lucru. După care a fost refuzat formatul pe care l-am propus noi.

Am propus să facem în această joi, ei au propus să facem săptămâna viitoare. Am ajuns la un compromis: vom avea dezbaterea în această duminică.

Acum despre moderator: ei au venit cu propunerea - Gheorghe Gonța. Noi credem că trebuie sa fie un moderator independent, dar în situația în care ei insistă, mergem la dezbatere cu oricine se simt ei confortabil. Pentru noi este important să avem această dezbartere așa încât oamenii să vadă care sunt răspunsurile noastre la întrebările importante pentru toți cetățenii”, a declarat Maia Sandu, potrivit Deschide.md.

Citește și
maia sandu
Rezultate finale. Câți oameni au votat-o pe Maia Sandu la alegerile prezidențiale din Republica Moldova

De partea cealaltă, Alexandr Stoianoglo susține ideea participării în comun la o dezbatere, dar insistă ca această să aibă loc pe o platforma neutră.

„Mă adresez către Maia Sandu cu o propunere constructivă: haideți să le oferim ocazia cetățenilor să-și formeze concluzii despre noi, despre programele noastre electorale, despre scopurile și ideile noastre. Și cea mai bună modalitate ar fi să organizăm dezbateri, dar nu pe platformele media dependente de guvernare, dar pe teren neutru, să fie doi moderatori, unul din partea dumneavoastră și unul din partea mea. Sunt convins că, astfel, cetățenii noștri vor avea mai multe argumente pentru a lua o decizie echilibrată, bine gândită și responsabilă”, a transmis Stoianoglo.

După prelucrarea a 99,77% din procesele verbale, Maia Sandu a strâns 42,40% din voturi, iar Alexandr Stoianoglo – 26,01%.

Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo se vor lupta pe data de 3 noiembrie în turul II al alegerilor pentru șefia statului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult