Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Se intensifică pregătirile pentru contraofensivă. Volodimir Zelenski: Prima linie a frontului este prioritatea numărul unu

Your browser doesn't support HTML5 video.

Trupele ucrainene au intrat în linie dreaptă pentru pregătirea contraofensivei împotriva trupelor ruse care ocupă o parte din ţară. Se fac antrenamente și se creează noi unităţi militare, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski vineri seara.

„Pregătim în mod intens noi brigăzi şi unităţi care vor arăta pe front ceea ce au învăţat", a afirmat preşedintele ucrainean, care şi-a înregistrat alocuţiunea zilnică la finalul reuniunii Comandamentului Suprem pe care îl convocase în cursul după-amiezii, informează Agerpres care citează DPA şi Uatv.ua.

La această reuniune a Cartierului General al Înaltului Comandament Suprem au fost abordate aspecte legate de mobilizarea tuturor mijloacelor pentru eliberarea Ucrainei de sub ocupaţia rusă, a spus Volodimir Zelenski, înainte de revenirea la Kiev a ministrului apărării Oleksii Reznik de la întâlnirea Grupului de contact pentru Ucraina de la Ramstein (Germania).

"Fiecare în Ucraina trebuie să înţeleagă că principala sarcină a statului este 'dezocuparea' teritoriilor noastre, a pământurilor noastre şi readucerea oamenilor noştri din captivitatea rusă. Resursele statului vor fi cheltuite în primul rând pentru aceasta", a afirmat preşedintele ucrainean. "'Prima linie a frontului este prioritatea numărul unu', a subliniat el.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult