Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Se întâmplă în Europa. Zeci de oameni au fugit îngroziți din mare, după ce au văzut un rechin uriaș care le dădea târcoale

Un rechin albastru de doi metri care a fost observat dând târcoale unor înotători pe o plajă de lângă Alicante, în Spania, a stârnit panică printre turişti.  

Numeroase familii britanice îngrozite s-au repezit din mare pe plajă, după ce un rechin a fost zărit în apropierea unei populare destinații de vacanță spaniole, scrie Daily Star.

Salvamarii de pe plaja Aguamarina, lângă Alicante, au avut o zi dramatică la serviciu, când un rechin a fost zărit la doar câțiva metri de țărm.

Turiștii au ieșit în fugă din apă, în timp ce salvamarii suflau disperați fluierele de avertizare. Martorii oculari au spus că o femeie în vârstă a suferit un atac de panică în apă și a trebuit să fie ajutată de salvamari.

Incidentul de la Orihuela Costa a avut loc ieri, în jurul orei 10. Se crede că rechinul a fost o tintorera sau un rechin albastru, de aproximativ doi metri lungime.

Citește și
rechin
Momentul în care un bărbat este atacat de un rechin. Imagini cu puternic impact emoțional | VIDEO

Echipajele de urgență au căutat apoi fără succes prădătorul oceanic și se crede că și-a făcut drumul înapoi în mare, fără a mai fi văzut.

Rechinii albaștri au devenit o obișnuință în această parte a Mediteranei

Rechinii albaștri sunt obișnuiți în acea parte a Mediteranei, iar un rechin similar a fost acuzat pentru atacul asupra unui bărbat de 40 de ani din Elche, lângă Alicante, în iulie 2016.

Martorii au descris atunci victima ieșind clătinându-se din mare, cu o mușcătură mare pe mână, din care curgea sânge.

În aprilie, un rechin de aproape doi metri despre care se crede că aparținea aceleiași specii a fost filmat aproape de țărm pe coasta de sud-est a Mallorcăi, pe o plajă numită Cala Llombards.

Imaginile arată peștele uriaș care se zbate în apa puțin adânc, confuz și dezorientat.

În august 2018, turiștii au fugit panicați din mare, după ce un alt rechin albastru a fost zărit pe plaja aglomerată din Calas de Mallorca, pe coasta de est a insulei.

Creșterea temperaturii mării a schimbat comportamentul de vânătoare al rechinilor în ultimii ani. În luna februarie a acestui an, un presupus mare rechin alb a fost observat în largul plajei Gunwalloe, lângă Porthleven, în Cornwall.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult