Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Scrisoarea reginei Elisabeta a II-a care a făcut-o pe prințesa Diana să divorțeze de Charles. Ce i-a scris suverana

În anul 1995, la doar câteva săptămâni după interviul bombă din Panorama cu Martin Bashir, prințesa Diana a primit o scrisoare scrisă de mână de la regina Elisabeta a II-a.  

Scrisoarea pare că a pus capăt căsătoriei dintre prințesa Diana și prințul Charles.

La mai bine de 15 ani după ce nunta ei de basm a captivat lumea, căsătoria prințesei Diana cu actualul rege Charles s-a încheiat cu un divorț.

Cei doi nu au reușit să facă astfel încât mariajul lor să funcționeze, ceea ce a dus la o despărțire dureroasă, urmată de un divorț extrem de mediatizat care a fost finalizat oficial în 1996, pe 28 august, acum 27 de ani.

Deși divorțul a fost abia atunci oficializat, cuplul s-a despărțit cu patru ani mai devreme, în 1992. Charles și Diana au susținut că a fost o separare, nu un divorț.

Citește și
Prinţul William - 6
41 de imagini de colecție cu prințul William. Lucruri neștiute despre viitorul rege al Marii Britanii | FOTO
Scrisoarea reginei Elisabeta a II-a care a făcut-o pe prințesa Diana să divorțeze

Diana nu ar fi fost interesată să oficializeze astfel de momente din viața ei, dar se pare că o scrisoare venită din partea reginei a determinat-o să divorțeze de viitorul rege.

Etichetată cu stema Casei de Windsor, scrisoarea scrisă de mână a sosit la doar câteva săptămâni după ce Diana a dat un interviu bombă în Panorama, la sfârșitul anului 1995.

În interviul cu Martin Bashir, discreditat între timp, Diana a rostit faimoasa replică „am fost trei în această căsnicie", referindu-se la Charles și la actuala regină, pe atunci amantă, Camilla.

Interviul, care a fost urmărit de 22,8 milioane de telespectatori, a provocat un adevărat cutremur în familia regală. În cadrul acestuia, Diana a spus că monarhia are nevoie disperată de modernizare și a numit tabăra prințului ca fiind „dușmanul" ei.

Publicul a fost de partea Dianei, iar familia regală a avut de suferit în urma interviului. Asta ar fi determinat-o pe regretata regină să îi scrie o scrisoare Dianei.

Se spune că regretatul monarh i-ar fi spus prințesei următoarele: „M-am consultat cu Arhiepiscopul de Canterbury, cu primul ministru și, bineînțeles, cu Charles, și am decis că cea mai bună soluție pentru tine este divorțul". Diana a fost foarte supărată pentru că a simțit că a fost forțată să accepte divorțul, deși nu și-l dorea, conform presei britanice.

Câteva zile mai târziu, Palatul Buckingham a anunțat oficial divorțul într-o declarație în care se spunea că „după ce a luat în considerare situația actuală, regina le-a transmis opinia lor, susținută de ducele de Edinburgh [regretatul prinț Philip] , că este de dorit un divorț rapid".

În anul următor, pe 28 august 1996, divorțul a fost finalizat. Așa s-a încheiat căsnicia celor doi, care a început pe 29 iulie 1981.

Custodia copiilor

Ca parte a înțelegerii, Charles și Diana au fost de acord să împartă custodia fiilor lor, prințul William și prințul Harry.

Se pare că Diana a primit o sumă forfetară de 17 milioane de lire sterline, plus 350.000 de lire sterline anual pentru a-și conduce biroul privat. De asemenea, i s-a permis să își păstreze apartamentele de la Palatul Kensington.

Un lucru de care a fost lipsită a fost titlul de Alteță Regală. William i-ar fi promis mamei sale că îi va da înapoi titlul atunci când va deveni rege.

Conversația sfâșietoare dintre Diana și William, a avut loc pe când prințul avea 14 ani. Prințesa ar fi izbucnit în lacrimi la spusele fiului său.

„Nu-ți face griji, mami, ți-l voi da înapoi într-o zi, când voi fi rege", ar fi spus William, potrivit spuselor majordomului prințesei, conform Mirror.

La aproape exact un an după ce divorțul a fost finalizat, Diana a murit în urma unui accident de mașină la Paris, pe 31 august 1997, alături de partenerul ei Dodi Fayed - anul acesta împlinindu-se 25 de ani de la moartea sa.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult