Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Schimb de prizonieri între Ucraina și Rusia, mediat de prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman

Zece prizonieri de război au fost eliberaţi în cadrul unui schimb Ucraina-Rusia, mediat de prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman.  

Printre prizonierii eliberați s-au numărat americani, britanici, suedezi, croaţi şi marocani.

„Autorităţile saudite relevante i-au primit şi i-au transferat din Rusia în regat şi facilitează procedurile pentru întoarcerea lor în siguranţă în ţările lor respective", se arată într-o declaraţie a ministerului saudit de Externe, citată de news.ro. 

Britanicul Aiden Aslin, condamnat la moarte, a fost eliberat

Britanicul Aiden Aslin, condamnat la moarte după ce a fost capturat în estul Ucrainei, se află printre cei eliberaţi, transmite BBC. Tânărul în vârstă de 28 de ani a fost capturat împreună cu Shaun Pinner în aprilie, în timp ce lupta alături de puşcaşii marini ucraineni.

Prim-ministrul britanic Liz Truss a confirmat, miercuri, că cinci cetăţeni britanici deţinuţi de forţele susţinute de Rusia în estul Ucrainei au fost eliberaţi.

Citește și
Bill Richardson
Un negociator american ar fi fost la Moscova pentru a intermedia un schimb de prizonieri

Într-o declaraţie, Truss a afirmat că că acest lucru va pune capăt "lunilor de incertitudine şi suferinţă pentru ei şi familiile lor".

Premierul britanic a mulţumit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi Arabiei Saudite pentru că au contribuit la asigurarea eliberării deţinuţilor.

„Rusia trebuie să pună capăt exploatării nemiloase a prizonierilor de război şi a deţinuţilor civili în scopuri politice", a adăugat ea.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult