Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum ar putea oamenii lui El Chapo să ia cu asalt cea mai securizată închisoare din SUA

Your browser doesn't support HTML5 video.

Condamnat la închisoare pe viaţă plus 30 de ani, faimosul traficant de droguri Joaquin Guzman, zis "El Chapo", s-a instalat deja în, probabil, ultima lui locuinţă: cea mai securizată închisoare din Statele Unite.

Chiar dacă din temniţă din Colorado n-a evadat nimeni niciodată, putem fi siguri că traficantul mexican îşi va încerca şansele.

Justiţia americană l-a condamnat pe fostul lider al cartelului Sinaloa pentru zece capete de acuzare. Principala lui vină este de a fi fost cel mai mare furnizor de droguri în Statele Unite. Dar palmaresul de acte de violenţă este înfricoşător. Iar abilitatea de a scăpa din închisori de maximă securitate este deja legendară.

Oare El Chapo şi-a găsit în sfârşit nașul, ajungând în singura închisoare americană de super-maximă-securitate: temniţa ADX, din Florence, Colorado.

Michael Vigil, DEA : "Ar fi imposibil să corupă mai mulţi oameni. Pur şi simplu sunt prea multe măsuri de siguranţă în sistem: centre de control, uşi automate etc."

Citește și
el chapo
Sentința primita de El Chapo în Statele Unite

Deşi pare un final de carieră, experţii presupun că El Chapo va încerca marea cu degetul, după ce a reuşit două evadări memorabile în Mexic.

Malcolm Beith, scriitor: "Acum poţi găsi închisoarea şi pe Google-Earth. Nu mă îndoesc că acoliţii lui, cei mai duri oameni ai lui, analizează orice posibil scenariu. Întrebarea este dacă vor considera că merită să ia cu asalt închisoarea."

Soţia lui, o fostă regină a frumuseţii, va juca fără îndoială un rol într-un eventual plan diabolic de evadare.

Malcolm Beith, scriitor: "Cred că îl va vizita şi îi va transmite mesaje din partea familiei. Fiii lui conduc acum cartelul. Cred că asta va fi rolul ei."

El Chapo îi va avea probabil vecini de etaj pe terorişti de notorietate, precum autorul atentatului de la maratonul din Boston. Nu că ar avea prea multe ocazii să se împrietenească, din moment ce-şi va petrece cel puţin 23 de ore pe zi singur într-o celulă.

În 2015, El Chapo a evadat din cabina de duș coborând printr-o trapă din podea într-un tunel spectaculos de elaborat, pregătit de asociaţii lui.

Anterior evadase ascunzându-se în containerul de rufe murdare al unei alte închisori mexicane.

Jack Donson, specialist în tratamentul deținuților: ”Îl consider pe El Chapo Guzman un Houdini al zilelor noastre. A evadat din două dintre închisorile mexiane de maximă securitate. Iar evadarea din Altiplano a fost cea mai spectaculoasă înregistrată oriunde pe glob.”

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult