Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Scandări ”vrem acasă, hoții nu ne lasă” în timpul vizitei în Italia a lui Iohannis

Your browser doesn't support HTML5 video.

Aflat în vizită de stat în Italia, preşedintele Klaus Iohannis a trăit un moment emoţionant, la "Columna lui Traian".

Monumentul a fost iluminat în culorile tricolorului, iar românii veniţi să asiste au început să cânte "Deşteaptă-te române", pentru ca apoi să scandeze: "Jos mafia".

Şeful statului s-a întâlnit luni cu omologul său italian, cu şeful guvernului de la Roma, şi cu alţi oficiali din peninsulă.

Sute de români s-au strâns duminică seara la Columna lui Traian aflată în centrul Romei. Evenimentul a fost organizat cu ocazia centenarului Marii Uniri, iar preşedintele României şi prima doamnă au fost însoţiţi de primarul Romei.

Klaus Iohannis, preşedintele României: "I-am spus soţiei mele Carmen cât e de emoţionat. E foarte emoţionant, columna lui Traian luminată în culorile tricolorului. E emoţionant că au venit atâţia oameni, foarte, foarte mulţi români în jur, lumea a cântat imnul."

Citește și
Klaus Iohannis Sergio Mattarella - 4
Klaus Iohannis, primit de președintele italian la Palatul Quirinale din Roma. Foto

Românii din diaspora au ţinut să-i spună preşedintelui şi ce îi doare, aşa că au scandat "Jos Mafia" ori "Vrem acasă, hoţii nu ne lasă!"

Şeful statului s-a întâlnit luni cu omologul sau italian dar şi cu şeful guvernului de la Roma. Este prima vizită de stat a unui preşedinte român, în penisulă, din ultimii 45 de ani.

La palatul Quirinale, discuţiile s-au axat pe situaţia românilor stabiliţi în Italia.

Sergio Mattarella, preşedintele Italiei: "Sunt peste 1,2 mil milioane de români care trăiesc în italia şi mii de italiani care trăiesc în România, companii."

Klaus Iohannis, preşedintele României: "Avem în Italia aproximativ 1,2 milioane de români, cea mai mare comunitate română din afara graniţelor ţării. Și am putut să subliniem împreună cu președintele că sunt foarte bine integraţi, apreciaţi."

Klaus Iohannis şi prima doamnă se vor întâlni marți cu oameni de afaceri italieni, dar şi cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din peninsulă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult