Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Scandalul Nassar. FBI, dat în judecată de aproape 100 de femei pentru că nu și-a făcut treaba

Peste 90 de femei au intentat, miercuri, procese împotriva FBI, acuzându-i pe foștii agenți ai agenției că au eșuat în ancheta privind abuzurile sexuale asupra fostului medic al lotului olimpic de gimnastică al SUA, Larry Nassar (foto).

Simone Biles, Aly Raisman și McKayla Maroney, medaliate cu aur la gimnastică olimpică, se numără printre femeile care au depus plângeri federale împotriva agenției, solicitând în total peste un miliard de dolari, a precizat într-un comunicat firma de avocatură californiană Manly, Stewart și Finaldi, potrivit Reuters.

"Este timpul ca FBI să fie tras la răspundere", a declarat gimnasta Maggie Nichols, campioană națională a echipei SUA și a NCAA.

Oficialii FBI nu au oferit încă un comentariu vizavi despre acest caz, mai notează sursa citată.

Pentru ce este acuzat FBI-ul

Legea federală privind cererile de despăgubire pentru prejudiciu permite persoanelor care au fost rănite din cauza neglijenței sau a unei acțiuni sau omisiuni ilicite din partea guvernului federal să fie despăgubite.

Citește și
Larry Nassar, Randall Margraves, bataie, tribunal, sua,
Momentul în care un tată sare să-l bată la tribunal pe Larry Nassar. I-a abuzat cele 3 fete

Femeile acuză FBI că a tratat greșit plângeri credibile din numeroase surse și că nu a acționat în urma unor dovezi coroborate pe care agenția le-a primit în iulie 2015. Ele spun că inacțiunea FBI i-a permis lui Nassar să continue să molesteze tinere și fete până în momentul în care a fost acuzat în 2016.

În decembrie 2021, autorităţile sportive americane au convenit să plătească despăgubiri de 380 de milioane de dolari victimelor lui Larry Nassar.

Nassar, condamnat la 60 de ani de închisoare

Nassar a fost condamnat în 2017 de o instanţă federală la 60 de ani de închisoare pentru deţinere de materiale care conţineau abuzuri sexuale asupra copiilor. În anul următor, el a fost condamnat, de asemenea, la 175 de ani şi, respectiv, până la 125 de ani, în două instanţe separate din Michigan, pentru molestarea tinerelor gimnaste aflate sub îngrijirea sa, inclusiv medaliatele cu aur olimpic Aly Raisman şi McKayla Maroney.

Ancheta inspectorului general a fost lansată în 2018, pe fondul îngrijorării că FBI a tras de timp în deschiderea anchetei de abuz sexual împotriva lui Nassar, în pofida primirii mai multor plângeri la adresa acestuia, notează News.ro.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult