Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Scandalul interceptării din Germania se extinde. Ofițerii Bundeswehr ar fi vorbit despre trupele britanice la sol din Ucraina

Scandalul de spionaj din Germania se extinde, după ce au apărut informații că ofițerii germani interceptați de ruși ar fi vorbit inclusiv despre trupe britanice aflate la sol în Ucraina.  

Germania este acuzată că a divulgat Rusiei inclusiv secrete militare britanice, după ce apelul video necriptat interceptat de Kremlin ar fi implicat detalii despre trupele britanice aflate la sol în Ucraina, dezvăluie luni The Independent.

Presa rusă de propagandă a publicat săptămâna trecută o înregistrare audio a ceea ce a spus că este o întâlnire a unor înalți oficiali militari germani, care discutau despre armele pentru Ucraina și despre o potențială lovitură a Kievului asupra unui pod din Crimeea, precum și despre operațiunile britanice.

Presupusa scurgere de informații a stârnit îngrijorări, fostul președinte al Comisiei de Apărare a Comunelor din Regatul Unit comentând că situația este „îngrijorătoare la mai multe niveluri”.

”Cum de se întâmplă asta în Germania?”

Deputatul Tobias Ellwood a spus că un aspect este „de ce nu au fost urmate protocoalele de bază” și altul este „cum de se întâmplă asta în Germania”.

Citește și
putin
Ministrul german al Apărării, despre scandalul de spionaj: Vladimir Putin încearcă să destabilizeze Germania

Kremlinul a declarat luni că pretinsa înregistrare arată implicarea directă a Occidentului în conflictul din Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că nu este clar dacă forțele armate germane, Bundeswehr, acționează din proprie inițiativă sau se aliniază politicii statului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult