Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Scandal în Polonia după demiteri în presa de stat. Foștii guvernanți, protest în fața televiziunii publice

Your browser doesn't support HTML5 video.

Lege cu scandal în Polonia. Noul guvern, condus de premierul Donald Tusk, a demis conducerea din mass-media publice.

Măsura i-a determinat pe parlamentarii din partidul Lege și Justiție, care a pierdut puterea în octombrie, să organizeze un protest în fața sediului televiziunii poloneze de stat.

Deputații au încercat să intre în clădirea televiziunii naționale împreună cu câteva zeci de manifestanți, care pichetau decizia guvernului de la Varșovia, dar au fost opriți de poliție.

După mai multe momente tensionate, au fost lăsați să intre doar cei care au arătat legitimațiile parlamentare.

Potrivit protestatarilor, schimbarea conducerii companiilor media de stat este ilegală. De cealaltă parte, actualul guvern polonez spune că televiziunea publică a fost în ultimii 8 ani un canal de propagandă al Partidului Lege şi Justiţie.

Citește și
polonia baza militara
Polonia a inaugurat o bază americană de apărare antirachetă, similară cu cea din Desevelu, singurele din Europa de acest fel

Noua coaliție, condusă de premierul pro-european, Donald Tusk, le-a promis alegătorilor că va transforma mass-media de stat într-o platformă cu o abordare mai echilibrată.

Aproximativ o treime din populație se bazează exclusiv pe această sursă de știri, neavând acces la posturile tv private.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult