Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Scandal în China. Autoritățile vor plăti 20 de milioane de dolari pentru mutarea unei statui pe care localnicii nu o plac

Autortitățile din orașul chinez Jingzhou vor plăti nu mai puțin de 20 de milioande de dolari pentru a muta statuia zeului războiului Guan Yu.

Oficialii anticopruție s-au autosesizat în acest caz și cer mai multă „supraveghere” când vine vorba de aprobarea unor „proiecte majore” precum construirea acestei statui de bronz ce are 58 de metri.

„Este o risipă de peste 300 de milioane de yuani. În primul rând, statuia a fost construită ilegal și apoi înlăturată”, au declarat oficialii anticorupție, potrivit insider.com.

În urmă cu cinci ani, autoritățile cheltuiau 26 de milioane de dolari pentru construirea acestei statui. Mai mult, se află și într-o zonă a orașului unde regulile urbanistice nu permit ca o construcție să aibă o înălțime mai mare de 21 de metri.

Cu toate acestea, localnicii nu sunt încântați de statuia din oraș. Mulți spun că monumentul este urât și că „nu se duc acolo”.

Citește și
bere
Cum și din ce se producea berea în urmă cu 9000 de ani

Aceasta va fi mutată acum în Dianjiangtai, un cartier turistic mai puțin central aflat la aproximativ 8 kilometri de locația sa actuală.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult