Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Scandal în Australia, după ce o televiziune a mărit sânii unei deputate prin photoshop. Cum arată în realitate

Un post TV australian a fost criticat după ce a manipulat imaginea unei deputate, pe care a prezentat-o cu sânii măriți și abdomenul dezvelit. ”Este cu siguranță o confruntare să-ți vezi corpul modificat la televizor, în propria casă”, a spus femeia.  

Fotografia cu Georgie Purcell a apărut într-un buletin de știri al televiziunii Nine News, după ce aceasta a criticat respingerea de către guvernul local victorian a interdicției de vânătoare de rațe, scrie BBC.

Deputata a postat apoi imaginile originale și pe cele modificate pe rețelele de socializare, menționând cum a fost editată ținuta ei.

Nine News și-a cerut scuze și susține că „automatizarea prin Photoshop” este de vină.

Georgie Purcell este cea mai tânără femeie din parlamentul statului Victoria și a acuzat frecvent „sexualizarea și obiectivarea constantă” cu care se confruntă femeile din politica australiană.

Citește și
Kardashian
Imaginile de la petrecerea de Crăciun a familiei Kardashian au stârnit isterie pe rețelele sociale. Cum au apărut vedele FOTO

Vorbind cu BBC, deputata Partidului Justiție pentru Animale a spus că vederea acestei imagini a încheiat ceea ce fusese deja cea mai proastă zi a ei de când a fost aleasă, în 2022. „Este cu siguranță o confruntare să-ți vezi corpul modificat la televizor în propria ta casă”, a spus ea.

„Ceea ce mi s-a întâmplat în ultimele 24 de ore este doar ceva ce nu s-ar întâmpla niciodată unui politician bărbat”.

Alți politicieni și membri ai publicului au fost, de asemenea, revoltați. Premierul victorian Jacinta Allan - care ea însăși a fost prezentată goală într-un desen de ziar anul trecut, a declarat:

„Asta nu este o modalitate de a reprezenta nicio femeie, cu atât mai puțin o femeie care ocupă o funcție publică”.

Șeful Nine News Melbourne, Hugh Nailon, și-a cerut scuze „fără rezerve” doamnei Purcell pentru „eroarea grafică”.

Georgie Purcell a recunoscut că a făcut striptease pentru a-și plătii studiile universitare

„Așa cum este o practică obișnuită, imaginea a fost redimensionată pentru a se potrivi cu specificațiile noastre. În timpul acestui proces, automatizarea de către Photoshop a creat o imagine care nu era în concordanță cu originalul”, a spus el într-o declarație de marți, referindu-se la un instrument care folosește inteligența artificială pentru a prelucra imaginile.

„Acest lucru nu a îndeplinit standardele editoriale înalte pe care le avem”.

Dar, într-o declarație, un purtător de cuvânt al Adobe – firma care produce Photoshop – a declarat pentru BBC: „Orice modificare a acestei imagini ar fi necesitat intervenția și aprobarea umană”.

Georgie Purcell a spus că, deși acceptă scuzele postului TV, este sceptică cu privire la explicația oferită de televiziune. Dar dacă a fost un accident, spune ea, ridică îngrijorări cu privire la amenințarea AI la adresa femeilor din viața publică și de ce personalul redacției nu a observat că ținuta ei a fost sexualizată.

"Aceasta nu este doar o persoană aleatoare de pe internet. Aceasta este o organizație cu mult personal și multe resurse care, sincer, ar trebui să știe mai bine".

Georgie Purcell, care a recunoscut anterior că a făcut striptease pentru a se întreține la facultatea de drept, a fost mult timp o țintă a abuzurilor sexiste și spune că imaginea modificată a revigorat deja atacurile la adresa sa.

„Ei mă critică, spunându-mi să mă întorc pe bara de striptease, ca și cum s-ar fi pornit deja împotriva mea”, a mai spus ea. În ultimii ani, politica australiană, în general, s-a confruntat cu ceea ce femeile spun că este o cultură sexistă predominantă.

Un raport de referință din 2021 - declanșat de un presupus viol în interiorul Parlamentului Australiei - a constatat că o treime dintre angajații parlamentului federal au fost hărțuiți sexual.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult