Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sătucul impresionant realizat din piese de mozaic de un cubanez, lângă Havana

Your browser doesn't support HTML5 video.

Constantin Brâncuşi în variantă cubaneză. Sună un pic ciudat, însă lângă Havana se află un mic sătuc realizat din piese de mozaic.

Cel care a dat naştere întregului proiect spune că a fost inspirat de nimeni altul decât de celebrul sculptor român, iar "Masa Tăcerii", în varianta lui, este una dintre punctele de atracţie.

”Aceasta este o masă tipic cubaneză, un tribut adus celor 14 provincii din Cuba.”

Așa își începe Jose Rodriguez Fuster turul prin "Fuster-landia", iar masa tipic cubaneză de care vorbeşte el spune că este o versiune a operei lui Brâncuşi. Lângă ea, stă triumfător, o balerină din mozaic despre care artistul spune că o aseamănă cu "Coloana Infinitului".

Jose Rodriguez Fuster: "În mare parte, materia primă pe care am folosit-o a fost ceramică. Ea se găseşte atât în magazinele din Cuba, cât şi din străinătate. În Cuba, din păcate culorile sunt mai limitate din cauza lipsei de materiale."

Chiar dacă a fost constrâns de lipsa materialelor, asta nu l-a împiedicat să creeze adevărate opere de artă. Proiectul l-a început prin anii '90. Mai întâi și-a înfrumuseţat propria casă, apoi a început pe rând cu cele ale vecinilor, ajungând astfel să decoreze un cartier întreg cu piese de mozaic .

Kenneth Miller, turist: "Am auzit despre acest loc şi nu mi-a venit să cred. Încă nu îmi vine să cred. Pare desprins dintr-o lume fantastică."

Micul sat cubanez este un adevărat caleidoscop de culori care te uimeşte la fiecare pas. Aşa că, dacă vă gândiţi la următoarea vacanţă şi bugetul vă permite, merită să puneţi această destinaţie pe listă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult