Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Șase ani de închisoare sau amendă de 100.000 de dolari, pentru cei care publică știri false

Un proiect de lege care vizează știrie false a fost adoptat, luni, de deputații din Malaezia. Astfel, cei care vor „crea, oferi sau publica” astfel de informații riscă peste 100.000 de dolari amendă sau închisoare de până la 6 ani.

Potrivit ministrului Azalina Othman Said, legea îşi propune să „combată răspândirea rapidă de ştiri false care pot face din oricine o victimă”, conform DPA, citat de Agerpres.

„Dacă nimeni nu intenţionează să răspândească ştiri false, atunci nu există nimic de temut”, a mai spus oficialul.

Noua lege a fost întâmpinată cu prudenţă de media din Malaezia.Actul normativ afectează atât presa locală, cât şi cea străină. Aceasta i-a determinat pe criticii guvernului să speculeze că se încearcă distragerea atenției de la un scandal în care sunt implicate fondul de stat 1MDB şi prim-ministrul Najib Razak, în contul căruia s-ar fi găsit bani proveniţi de la acest fond.

Najib urmează să candideze pentru un nou mandat împotriva fostului premier Mahathir Mohamad, la putere între 1981-2003. Alegerile trebuie să aibă loc până la data de 24 august.

Citește și
priveghi moscova, victime mall
Rușii acuză că un ucrainean a lansat o știre falsă cu ”sute de morți în incendiul de la mall”

La sfârşitul lunii trecute, Clubul Presei Străine în Malaezia (FCCM) s-a declarat „preocupat de lipsa de claritate a modului în care ştirile false sunt definite în proiectul de lege”.

Ţări vecine precum Singapore şi Filipine au introdus recent legi menite să combată ceea ce sunt considerate a fi ştiri false.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult