Sarcofag de acum 2000 de ani, descoperit în Egipt. De ce nu ar putea fi desfăcut niciodată
Obiectul, care a fost găsit într-un mormânt antic, i-a uimit pe arheologi datorită lungimii sale, de aproape 3 metri. Experţii susţin că sarcofagul a fost construit din granit negru, fiind cel mai mare obiect antic descoperit în oraşul antic Alexandria, din Egipt, potrivit The Sun
Mormântul datează de pe vremea dinastiei Ptolemeică, din intervalul 305-30 î.Hr. Sarcofagul are aproape 3 metri lungime, un metru şi jumătate lăţime şi aproximativ 2 metri înălţime. Cercetătorii care au asistat la lucrărire de excavare a sitului arheologic nu sunt siguri de ce sarcofagul este atât de mare, având în vedere că egiptenii antici erau mult mai scunzi decât oamenii din prezent.
Arheologii susţin că sarcofagul este acoperit cu un strat gros de ciment. Acest aspect sugerează că sicriul nu a mai fost deschis niciodată, iar persoana sau persoanele îngropate se afla încă în el. Acum, cercetătorii vor fi nevoiţi să ia o decizie importantă: să deschidă sau nu sarcofagul.
Conform credinţei populare se presupune că există un "blestem al faraonilor", care este aruncat asupra celor care deranjează somnul mumiilor din Egiptul Antic. Acest blestem ar afecta pe oricine, nu doar pe hoţi, ci şi pe cercetători şi pe arheologi.
În 1922, când a fost desfăcut sicriul lui Tutankhamun, mai mulţi oameni care au ajutat la descoperirea mormântului ar fi murit. Printre ei s-a aflat şi Lordul Carnarvon, britanicul care a finanţat echipa care a desfăşurat excavarea, el fiind prezent la deschiderea sarcofagului.
Patru luni mai târziu de la deschiderea mormântului, acesta a decedat din cauza unei infecţii cauzate de înţepătura unui ţânţar.