Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sancţiunile impuse de UE Rusiei sunt „un pas către război”, spune Viktor Orban, care a votat pentru ele

Premierul ungar Viktor Orban cataloghează vineri sancţiunile impuse de către Uniunea Europeană Rusiei drept „paşi către război” şi îşi înteţeşte criticile împotriva unei strategii a Bruxellesului pe care o denunţă drept „periculoasă”.

„Oricine intervine economic într-un conflict militar ia poziţie”, a spus în tradiţionalul interviu la un post de radio apropiat puterii liderul naţionalist, citat de AFP și News.ro.

„Puţin câte puţin alunecăm către război”, a insistat el.

Orban se declară îngrijorat de măsurile luate în vederea sancţionării ofensivei ruse în Ucraina.

Şeful Guvernului de la Budapesta denunţă cu regularitate sancţiunile europene - în pofida faptului că a votat alături de partenerii săi europeni - şi le acuză de problemele economice ale acestei ţări din Europa Centrală.

Economia ungară s-a contractat în trimestrul trei, faţă de trimestrul doi, iar inflaţia a depăşit 20% şi atinge chiar 45% în domeniul alimentaţiei.

Guvernul ungar a lansat o „consultare naţională” în acest subiect şi a împânzit ţara cu afişe cu un mesaj şi o fotografie cu o rachetă.

„Sancţiunile Bruxellesului ne ruinează”, scrie pe afişe.

Viktor Orban s-a declarat pregătit „să combată” un eventual nou pachet de sancţiuni şi să facă în aşa fel încât Ungaria - foarte dependentă de hidrocarburi ruseşti - să fie „scutită”, la fel ca în embargoul petrolului.

„Acum furnizăm arme distrugătoare, antrenăm militari ucraineni pe propriul nostru teritoriu, impunem sancţiuni în energie (...) Devenim parte integrantă” a conflictului, a avertizat Orban.

„Încă nu se trage în noi, dar suntem pe punctul să devenim un beligerant. Europa joacă un joc foarte periculos”, a concluzionat el.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult