Modifica setarile cookie
Toate categoriile

S-a prăbușit interdicția vânătorii de elefanți. Cum au ajuns 5 elefanți ”super colți” victimele braconierilor

În savanele luxuriante care leagă nordul Tanzaniei de Parcul Național Amboseli din Kenya, elefanții care caută hrană se mișcă înainte și înapoi pe un peisaj înclinat, la umbra muntelui Kilimanjaro înzăpezit.

Animalele sunt obișnuite cu mașini 4x4 pline de turiști și par să nu simtă niciun pericol din partea vizitatorilor care îi fotografiază, arată New York Times într-un reportaj.

Dar ceea ce probabil că animalele nu știu este că chiar dincolo de graniță, pe partea Tanzaniei, care timp de trei decenii a fost la fel de sigur ca și parcul, acum există oameni cu arme.

Din septembrie, cinci elefanți dintr-o populație centrată în jurul Amboseli au fost împușcați și uciși, cel mai probabil de către vânătorii de trofee, în partea din Tanzania a acestui coridor pentru animale sălbatice.

Cel puțin doi erau așa-numiți super colți, cu colți atât de lungi încât măturau pământul.

Nu a existat un grup similar de ucideri rapide în zonă de la mijlocul anilor 1990.

Ecologiștii spun că aceasta indică o defalcare a unui acord tacit între țările care au interzis vânătoarea în zona de graniță.

De asemenea, evidențiază provocările cu care se confruntă vecinii în alinierea diferitelor abordări pentru gestionarea moștenirii lor comune de fauna sălbatică: Kenya interzice vânătoarea și își obține toate veniturile din fauna sălbatică prin vizitarea obiectivelor turistice.

În timp ce safariurile de observare a faunei sălbatice sunt o parte importantă a economiei Tanzaniei, țara permite, de asemenea, turiștilor bogați să tragă în vânatul mare.

„Acest lucru este sfâșietor pentru mine”, a spus Cynthia Moss, un zoolog american care monitorizează cei aproximativ 2.000 de elefanți din turma Amboseli în calitate de director al Amboseli Trust for Elephants.

Aproximativ 10 dintre exemplarele cele mai mari au mai rămas în Amboseli și încă aproximativ 15 au mai rămas în Kenya, a spus ea. „Îi cunosc pe acești elefanți. Știu cât de încrezători sunt.”

Situația a stârnit un scandal în Kenya. În aprilie, zeci de conservatori de seamă au scris o scrisoare deschisă guvernului Tanzanian cerând autorităților să interzică vânătoarea pe o rază de 50 de kilometric de granița cu Kenya.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult