Modifica setarile cookie
Toate categoriile

S-a dus în Turcia pentru o operație de micșorare de stomac, însă după câteva zile a murit. Familia acuză acum medicii

Morgan Ribeiro, o tânără în vârstă de 20 de ani din Anglia, care s-a confruntat de când era mică cu kilogramele în plus, a decis să apeleze la o intervenție chirurgicală în Turcia pentru micșorare de stomac. Însă totul s-a transformat într-un coșmar.

Programată pentru operație pe 5 ianuarie, ea a călătorit la Istanbul împreună cu iubitul ei, Jamie Brewster.

La doar trei zile după procedură, în timpul zborului de întoarcere, starea ei de sănătate s-a înrăutățit, determinând aterizarea de urgență în Serbia a avionului, unde a fost transportată la spital, scrie Independent.

Medicii l-au informat pe iubitul fetei, în vârstă de 19 ani, că aceasta intrase în șoc septic, necesitând o intervenție chirurgicală suplimentară după ce s-a descoperit că intestinul subțire i-a fost afectat în timpul operației de micșorare a stomacului.

Familia afirmă că i-au fost îndepărtați zece centimetri din intestinul subțire, iar intervenția era menită să salveze situația. Cu toate acestea, pe 9 ianuarie, Morgan a suferit un atac de cord și a fost plasată în comă indusă, iar după patru zile a murit.

Citește și
Dieta mediteraneana
Dieta mediteraneană. Cum funcționează și care sunt secretele uneia dintre cele mai sănătoase cure de slăbire din lume

Mama ei, Erin Gibson, a dezvăluit că Morgan a avut de suferit din cauza kilogramelor în plus încă din copilărie, fiind adesea ținta ironiilor.

Sora ei, Kayleigh, a aflat de planurile ei de a merge în Turcia pentru operație în ziua de Crăciun și a implorat-o să renunțe, dar era deja prea târziu.

Operația de micșorare a stomacului, destinată pacienților obezi clinic, este concepută pentru a-i ajuta să slăbească prin diminuarea dimensiunilor stomacului, reducând astfel apetitul. Morgan a avut o consultare virtuală în septembrie 2023 și a călătorit în Turcia în ianuarie 2024 pentru intervenție. Jamie Brewster, iubitul ei, a menționat că, deși angajații spitalului din Turcia au discutat cu ea despre procedură și recuperare, nu își amintește să fi fost avertizată cu privire la pericolele asociate operației. Acesta a precizat că intervenția a durat două ore și jumătate, iar Morgan a plâns de durere după ce s-a trezit, dar medicii au asigurat-o că totul va fi în regulă.

Cu toate că Morgan a urmat sfaturile medicilor în primele zile, ulterior compania medicală a indicat că ea nu a respectat sfaturile de a merge și de a se hidrata.

În ziua în care i s-a permis să plece acasă, starea ei de sănătate s-a deteriorat, iar în timpul zborului de întoarcere a avut probleme grave.

Însoțitoarea de bord i-a acordat prim ajutor, iar avionul a aterizat de urgență la Belgrad, unde Morgan a decedat la spital cinci zile mai târziu.

Această tragedie survine la câteva luni după ce o altă britanică, Demi Agoglia, a murit în urma unei intervenții similare în Turcia, atrăgând atenția asupra lipsei de reglementări în domeniul turismului medical. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult