Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rutte, profesorul de liceu cu jumătate de normă și viitorul șef NATO, și-a evaluat mandatul de premier: Mi-aș da un 6 sau 6,5

Premierul olandez în exercițiu Mark Rutte a acordat joi mandatului său de 14 ani ca lider o notă mediocră.

„Un 6, poate un 6,5”, a spus profesorul de liceu cu jumătate de normă într-un interviu acordat NOS Jeugdjournaal, un radiodifuzor olandez pentru tineret, când i s-a cerut să-și evalueze funcția de premier.

Rutte a subliniat extracția de gaze care a declanșat un cutremur din provincia de nord Groningen, un scandal privind prestațiile de îngrijire a copiilor care i-a văzut pe beneficiari acuzați în mod greșit de fraudă și agravarea crizei imobiliare din Țările de Jos drept greșeli care i-au pătat mandatul de premier.

„Deci o [notă] satisfăcătoare, dar nu foarte generoasă”, a spus el.

Rutte părăsește politica olandeză pentru a deveni secretar general al NATO și va prelua locul lui Jens Stoltenberg până la începutul lunii octombrie.

Rutte a spus că președintele american Joe Biden i-a cerut să intre în cursa pentru a conduce alianța militară la începutul anului 2023, după ce Rutte a vizitat Casa Albă.

„Câteva zile mai târziu [Biden] a sunat și a spus că actualul șef al NATO, Jens Stoltenberg, pleacă, credem că ar trebui să o faci”, a spus Rutte.

Dar prăbușirea guvernului său de coaliție în iulie 2023 din cauza unei dispute privind politica de migrație l-a determinat pe Rutte „să se gândească din nou”, a spus el.

În ciuda deficiențelor sale mărturisite, Rutte și-a spus calitățile de lider în timp ce se pregătește să preia conducerea NATO.

„Am arătat că sunt capabil să adun oamenii împreună și să mă asigur că nu se ceartă toată ziua”, a spus el. „Și pentru o meserie ca asta, trebuie să ai și un ego nu prea mare.”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult