Modifica setarile cookie
Toate categoriile

”Rușii nu se așteptau la asta”. Ucraina folosește cel mai nou tip de drone terestre pentru a arunca în aer trupele rusești

Noi imagini din Ucraina par să arate forțelor ucrainene folosind un vehicul terestru fără pilot (UGV) pentru a lovi un tranșeele rusești.

Videoclipul, care a fost postat pe Telegram de Brigada 63 Mecanizată a Ucrainei, arată ceea ce pare a fi un UGV care călătorește pe teren accidentat, urmat de o explozie mare și o persoană care fuge pe jos.

Business Insider nu a putut verifica în mod independent locația sau ora filmării.

O nouă flotă de UGV-uri

Războiul Rusia-Ucraina a fost marcat de utilizarea frecventă a războiului cu drone aeriene, dar dronele terestre sunt un fenomen mai recent.

Luna trecută, United24, o platformă susținută de guvern care strânge bani pentru efortul de război al țării, a anunțat pe X că o nouă serie de drone militare terestre intră în producția de masă.

Miercuri, ministrul ucrainean al transformării digitale, Mykhailo Fedorov, a distribuit imagini de pe X ale unei astfel de drone - Ratel S , o dronă la sol acţionată de la distanţă concepută pentru a transporta bombe şi mine antitanc.

"Apărătorii ucraineni au aruncat în aer un pod cu ajutorul unui robot în zona Bakhmut. A avut un impact semnificativ asupra logisticii ocupanților ruși", a scris Fedorov în postare.

„Sunt pe drum mai multe tehnologii care schimbă jocul”, a adăugat el.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult