Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rușii îi acuză pe ucraineni că „incitau copii şi adolescenţi” să comită atacuri armate. 39 de persoane arestate de FSB

Serviciul Federal de Securitate rus (FSB) a anunţat marţi arestarea a 39 de persoane, printre care adolescenţi, acuzaţi că susţin "organizaţii teroriste ucrainene" şi că au incitat la comiterea de "acte violente".

Aceste persoane, cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani, "incitau copii şi adolescenţi să comită acte violente împotriva reprezentanţilor instanţelor publice, colegilor de clasă şi profesorilor", potrivit unui comunicat al FSB, citat de Agerpres.

Printre ei, nouă minori au fost implicaţi în pregătirea de "atacuri armate" împotriva unor instituţii educative sau religioase şi în locuri unde publicul era prezent "în masă", potrivit aceleiaşi surse.

FSB a afirmat că a confiscat arme de foc, muniţii, precum şi componente necesare fabricării de explozivi.

Suspecţii sunt acuzaţi că au primit instrucţiuni din partea unor "intermediari ucraineni", cu care ei corespondau online şi în special prin mesageria Discord.

Citește și
masini electrice china
Ce este noul cal troian de care se tem Statele Unite și cum funcționează

Aceste arestări, a căror dată nu a fost precizată, au fost întreprinse în cadrul unei operaţiuni desfăşurate în întreaga Rusie, potrivit FSB.

FSB, cu ochii pe activitatea din mediul online a rușilor

În total, "măsuri preventive" au fost luate împotriva a 252 de "membri ai comunităţilor distructive online", printre care 156 de minori, a adăugat FSB.

Agenţiile de stat ruse au difuzat imagini difuzate de autorităţi şi prezentate ca arătând aceste arestări. Pe aceste imagini pot fi văzuţi agenţi în timp ce urcă în vehicule doi adolescenţi care par foarte tineri. Unul dintre ei, filmat din spate, apare cu capul uşor lăsat în jos, îmbrăcat într-un pulover negru.

"Nu vă fie teamă, suntem Serviciul Federal de Securitate", spune un alt agent unei femei care deschide uşa.

Rusia şi-a înmulţit arestările de persoane acuzate că susţin sau ajută Ucraina. Pe teritoriul rus, ofensiva lansată împotriva Ucrainei în februarie 2022 a fost urmată de o represiune aspră la adresa oricărei disidenţe, fie că este vorba de mass-media, ONG-uri sau simpli cetăţeni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult