Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia, „profund îngrijorată” după atentatele comise în Ierusalimul de Est și îndeamnă toate părțile la „reținere maximă”

Ministerul Afacerilor Externe rus s-a declarat sâmbătă „profund îngrijorat” după atentatele comise în Ierusalimul de Est şi a îndemnat toate părţile la „reţinere maximă”.

„Suntem profund îngrijoraţi de această derulare a evenimentelor. Îndemnăm toate părţile să dea dovadă de reţinere maximă şi să evite o escaladare ulterioară a tensiunilor”, a subliniat Ministerul Afacerilor Externe rus într-un comunicat, scrie AFP, citată de Agerpres.

„Recentele evenimente confirmă cu toată evidenţa necesitatea de a relansa un dialog constructiv palestiniano-israelian şi de a renunţa la acţiuni unilaterale”, adaugă comunicatul.

Potrivit Moscovei, „nu se poate pune capăt violenţelor repetitive decât în cadrul unui proces de negocieri care se bazează pe principii ale dreptului internaţional”.

Vineri seara, un palestinian de 21 de ani a ucis cu focuri de armă şapte persoane lângă o sinagogă în Ierusalimul de Est în timpul rugăciunilor de Şabat, înainte de a fi lichidat după o cursă de urmărire.

Citește și
Ierusalim, Israel, atac
VIDEO. Atacuri teroriste în Ierusalim. Un adolescent a fost ucis și mai multe persoane sunt rănite după detonarea a 2 bombe

Acest atac a survenit la o zi după un raid al armatei israeliene la Jenin, în nordul Cisiordaniei ocupate, atac soldat cu moartea a nouă palestinieni.

Sâmbătă dimineaţa, două persoane, un tată şi fiul său, au fost rănite în Ierusalimul de Est de un palestinian de 13 ani.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult