Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia sugerează următoarea țintă de atac în afara Ucrainei. The Independent: „Ar fi dezastruos pentru activitățile oamenilor”

Cel puțin un oficial rus a sugerat care ar putea fi următoarea țintă a Rusiei, după invadarea Ucrainei în februarie.

Anunțul a fost făcut de directorul adjunct al Rusiei pentru neproliferare și controlul armelor de la Ministerul rus de Externe, Konstantin Vorontsov.

Vorbind la o reuniune de miercuri a Primului Comitet al Organizației Națiunilor Unite (ONU), care discută probleme de securitate internațională, Vorontsov a sugerat că sateliții comerciali folosiți pentru a ajuta Ucraina ar putea deveni o țintă pentru armata Federației.

Vorontsov justifică un potențial atac asupra sateliților prin „acțiunile Occidentului”

„Acțiunile Occidentului pun în pericol în mod nerezonabil stabilitatea activităților spațiale civile”, a spus el, potrivit agenției de știri ruse Tass, citată de The Independent.

„Infrastructura cvasi-civilă poate fi o țintă legitimă pentru lovituri de represalii”, a mai spus Vorontsov.

Citește și
Vladimir Putin
Ce spune Vladimir Putin despre „bomba murdară”: „Riscurile de conflict mondial sunt ridicate”

Vorontsov nu a dat numele exact al țintei, dar SpaceX a început să furnizeze Ucrainei serviciile de internet prin satelit Starlink în februarie, un serviciu despre care oficialii ucraineni au spus că este vital pentru succesul lor în combaterea armatei ruse.

Rusia și-a demonstrat capacitatea de a lovi și distruge sateliți în noiembrie anul trecut, când armata sa a folosit o rachetă anti-satelit sau Asat, pentru a distruge un Cosmos 1408, un satelit spion defunct din era sovietică.

Consecințele devastatoare ale distrugerii sateliților cu rachete Asat

Utilizarea rachetelor Asat pentru a distruge sateliți ar produce un număr uriaș de resturi și ar putea avea consecințe dezastruoase pentru activitățile spațiale umane, conform sursei citate.

Odată ce o cantitate suficientă de resturi este pe orbită, acestea ar putea declanșa o reacție în lanț cunoscută sub numele de Sindromul Kessler, în care resturile distrug sateliții sau navele spațiale, creând mai multe resturi, până când benzile orbitale sunt atât de înfundate, încât nimic nu poate fi lansat în siguranță în spațiu.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult