Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia: Statele Unite caută o scuză pentru a distruge Coreea de Nord

Acuzații dure din partea Rusiei la adresa Statelor Unite. Șeful diplomației ruse susține că SUA doresc să distrugă Coreea de Nord, relatează BBC.

Prezent în Minsk, la un summit al Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO), ministrul rus de externe, Serghei Lavrov a spus că Moscova suspectează că Statele Unite caută un pretext pentru a ataca Coreea de Nord. ”Acțiunile recente ale SUA par să fie direcționate spre a provoca Phenianul să ia decizii pripite.... Americanii ar trebui să înceapă să ne explice tuturor ce intenții au. Dacă într-adevăr caută o scuză pentru a distruge Coreea de Nord, să spună clar. Apoi vom decide cum să reacționăm” a spus Lavrov.

"Kim Jong-un este un căţeluş bolnav." Aceste cuvinte îi aparţin preşedintelui american.

Donald Trump a reacţionat cu o jignire, în stil propriu, după ce Coreea de Nord a lansat marţi cea mai puternică rachetă intercontinentală de până acum.

Experţii spun că aceasta ar putea atinge orice punct de pe teritoriul Statelor Unite, dar cei mai mulţi dintre specialişti se îndoiesc că are aceeaşi eficienţă dacă transportă o focoasă nucleară.

Citește și
Donald Trump, Coreea de Nord, racheta, test, reactii,
Casa Albă îl amenință pe Kim Jong-un: Curând vor veni noi sancțiuni la adresa Coreei de Nord

Preşedintele american a dat asigurări că se va ocupa de această problemă şi la Casa Albă se discută despre noi sancţiuni.

La reuniunea de urgenţă a Consiliului de Securitate, ambasadoarea americană a avertizat însă că acest nou test cu rachetă aduce lumea mai aproape de un război nedorit de Statele Unite.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult