Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Oficial rus: Țările din Occident oscilează între un război hibrid și un conflict armat

Ţările din Occident oscilează între un război hibrid şi un conflict armat deschis cu Rusia, a spus secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev.

„Evenimentele din Ucraina demonstrează că Occidentul încearcă să oscileze la limita între acţiuni hibride şi un conflict armat deschis cu ţara noastră pentru care nu încetează să se pregătească”, a spus Patruşev vineri, potrivit EFE și Interfax, citate de Agerpres.

Patrușev a făcut afirmațiile la Taşkent, într-o reuniune a secretarilor Consiliilor de Securitate din ţările membre ale Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai (SCO).

Patrușev spune că SUA creează o situație similară în jurul Chinei

În opinia sa, Washington creează o situaţie similară în jurul Chinei, „aşa cum a demonstrat recenta provocare a SUA în Taiwan”.

Înaltul responsabil de la Moscova, citat de agenţia Interfax, a acuzat de asemenea Ucraina de atacuri asupra centralei nucleare din Zaporojie, ocupată de trupele ruse, avertizând că, dacă bombardamentele vor duce la o catastrofă, consecinţele acesteia se vor resimţi în „fiecare colţ al lumii”.

Citește și
volodimir zelenski
Volodimir Zelenski: Rusia a organizat un șantaj nuclear

„Washington, Londra şi acoliţii lor vor purta întreaga responsabilitate pentru asta”, a declarat Patruşev.

„Washington şi aliaţii săi regionali, în primul rând Londra, promovează proiecte exclusiv benefice unui grup restrâns de ţări”

„Washington şi aliaţii săi regionali, în primul rând Londra, promovează proiecte exclusiv benefice unui grup restrâns de ţări privind extinderea blocurilor militare existente şi crearea unora noi în diferite regiuni ale lumii”, a mai spus el.

Patruşev a acuzat în special Statele Unite ale Americii că utilizează „operaţiunea militară specială” rusă în Ucraina ca pretext pentru desfăşurarea unei „campanii antiruseşti la scară globală”.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult