Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia speră că SUA nu vor publica detalii despre discuțiile dintre Trump și Putin

Administrația de la Kremlin a transmis vineri că speră ca Statele Unite să nu facă publice detalii confidențiale din conversațiile telefonice ale președinților Donald Trump și Vladimir Putin.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvând de la Kremlin, Dmitri Peskov, relatează Reuters.

Peskov a transmis că nu este normal din punct de vedere diplomatic să faci publice informații din conversații telefonice și că speră ca relațiile tensionate dintre Statele Unite și Rusia să nu aibă un asemenea lucru drept consecință.

Casa Albă a făcut publice recent stenograma unei discuții din data de 25 iulie dintre președintele american Donald Trump și omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, ceea ce a provocat o criză politică în Statele Unite.

Stenograma a fost interceptată atunci de serviciile secrete americane şi a fost urmată de un denunţ intern al unui membru al acestor servicii, presa relatând în urma acestui denunţ că Donald Trump i-ar fi făcut o „promisiune” neobişnuită lui Zelenski şi l-a încurajat în privinţa unei investigaţii asupra fiului lui Joe Biden, Hunter Biden.

Citește și
Putin - Trump
SUA aplică Rusiei noi sancţiuni pentru otrăvirea lui Skripal. Replica Moscovei

Raportul agentului care a denunţat discuţia dintre preşedintele american şi cel ucrainean arată că apropiaţii lui Trump au încercat să blocheze încă de la început stenograma, Aceștia au stocat-o într-un server separat, rezervat informaţiilor clasificate.  

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult