Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia și China organizează exerciții militare comune în Marea Chinei de Est. Trageri cu rachete și artilerie

Rusia și China vor organiza exerciții militare navale comune în perioada 21-27 decembrie, a anunțat luni Ministerul rus al Apărării, potrivit Reuters.  

Exercițiile navale comune, care au loc anual din 2012, vor implica trageri de rachete și artilerie în Marea Chinei de Est, a anunțat Ministerul Apărării al Rusiei.

„Scopul principal al exercițiilor este de a consolida cooperarea navală dintre Rusia și China și de a menține pacea și stabilitatea în regiunea Asia-Pacific”.

De când Rusia a invadat Ucraina în februarie, Moscova a căutat să-și sporească legăturile politice, de securitate și economice cu Beijingul și îl consideră pe liderul Chinei, Xi Jinping, un aliat cheie într-o alianță anti-occidentală.

Cele două țări au semnat un parteneriat strategic „fără limite” cu doar câteva zile înainte ca Moscova să lanseze cea mai mare invazie terestră din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial, în februarie, dar Beijingul și-a exprimat de atunci îngrijorarea cu privire la acțiunile Rusiei în Ucraina.

Citește și
Xi Jinping
Anunțul făcut de Vladimir Putin și Xi Jinping privind relațiile dintre Rusia și China

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult