Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia și-a schimbat obiectivul principal în Ucraina. Putin nu va mai încerca să cucerească Harkovul

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a precizat că Rusia și-a schimbat obiectivul principal în Ucraina.

Zelenski a declarat că, după asaltul eșuat al rușilor asupra Harkovului la începutul verii, aceștia și-au schimbat obiectivul principal, iar acum prioritatea lor este capturarea Pokrovskului în regiunea Donețk.

„Întregul front estic este o provocare. Obiectivul principal de astăzi, după eșecul lor de a cuceri Harkovul, care înțelegem că nu mai este fezabil, s-a schimbat. Obiectivul lor principal nu mai este întregul est, deși Sloviansk nu este exclus. Cu toate acestea, aș spune că astăzi Pokrovsk este prioritatea lor. Frontul Pokrovsk și orașul Pokrovsk sunt țintele lor principale”, le-a spus Volodimir Zelenski jurnaliștilor francezi, potrivit Ukrainska Pravda.

„Desigur, există și Kostiantynivka și da, ei vizează Toretsk și au planuri pentru Sloviansk, dar acestea sunt doar planuri. Cea mai mare concentrație de personal, arme și toate resursele lor disponibile sunt acum concentrate pe frontul Pokrovsk”, a adăugat președintele Ucrainei.

Frontul Pokrovsk este menționat în mod constant în rapoartele Statului Major ca fiind zona în care rușii desfășoară cele mai multe atacuri, mai notează sursa citată.

Citește și
avioane de luptă F-16
Ucraina a primit primele avioane F-16. Reacţia Kremlinului: Au fost deja oferite recompense pentru ca Rusia să le doboare

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult