Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia și-a plasat rachetele nucleare „Satan II” în stare de luptă. Au capacitatea de a lovi ținte în Europa și SUA

Directorul agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, Iuri Borisov, a anunţat, vineri, că rachetele balistice intercontinentale au fost plasate în stare de luptă, relatează agenţia de presă RIA, citată de Reuters.

Racheta Sarmat este capabilă să transporte 10 sau mai multe focoase nucleare şi să lovească ţinte aflate la mii de kilometri distanţă, în SUA sau Europa.

În luna iunie, preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat că rachetele Sarmat vor fi ''în curând'' plasate în stare de luptă.

Armata rusă a efectuat în aprilie 2022 un test reuşit cu noua sa rachetă balistică intercontinentală Sarmat, o armă de nouă generaţie cu rază lungă de acţiune despre care preşedintele Vladimir Putin a spus că este fără egal în lume şi îi va face pe inamicii Rusiei să ''reflecteze', notează Agerpres.

Putin: „O garanție-cheie a securității militare și a stabilității globale a Rusiei”

Într-un discurs adresat noilor absolvenți ai academiilor militare, președintele rus sublinia importanța „triadei” Rusiei de forțe nucleare care pot fi lansate de pe uscat, pe mare sau din aer.

Citește și
centrala nucleară de la Zaporojie
Centrala nucleară Zaporojie, trecută pe o ultimă linie de rezervă. Deconectarea ar reprezenta o amenințare majoră

„Cea mai importantă sarcină aici este dezvoltarea triadei nucleare, care este o garanție-cheie a securității militare și a stabilității globale a Rusiei”, spunea Putin.

Racheta RS-28 Sarmat cu combustibil lichid, supranumită „Satan II”, a fost anunțată pentru prima dată de președintele rus în 2018.

Racheta de 35 de metri are o rază de acțiune de 18.000 km și poate transporta cel puțin 10 dispozitive - fiecare cu un focos nuclear - care pot fi îndreptate fiecare către o țintă diferită, informează Sky News.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult