Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia sancţionează 398 de congresmeni americani ca măsură de represalii

Rusia a anunţat, miercuri, că 398 de membri ai Congresului Statelor Unite vor avea interdicţia de a intra pe teritoriul său ca măsură de represalii pentru o decizie similară adoptată de Washington pentru a pedepsi ofensiva rusă în Ucraina, transmite AFP.

"Ca reacţie la un nou val de sancţiuni anti-ruseşti adoptate pe 24 martie de administraţia Biden împotriva a 328 de deputaţi ai Dumei (...) sunt adoptate măsuri punitive împotriva a 398 de membri ai Camerei Reprezentanţilor a Congresului Statelor Unite", a declarat diplomaţia rusă într-un comunicat.

În comunicatul de presă sunt publicate numele congresmenilor americani interzişi acum în Rusia "în mod permanent".

Într-un alt comunicat, ministerul rus de externe informează despre adoptarea, tot ca măsură de represalii, a aceleiaşi interdicţii în cazul a 87 de senatori canadieni ale căror nume sunt, de asemenea, publicate. Pe 24 martie, Ottawa a sancţionat membrii Camerei Superioare a parlamentului rus.

Totodată, ministerul rus de externe a anunţat expulzarea unui diplomat din cadrul ambasadei Cehiei la Moscova, care trebuie să părăsească Rusia până sâmbătă, ca răspuns la o acţiune similară a autorităţilor de la Praga din luna martie.

Citește și
petrol
OPEC lansează un avertisment, în condițiile în care UE se gândește să renunțe la petrolul din Rusia

În ultimele săptămâni, mai multe ţări occidentale au expulzat diplomaţi ruşi în urma ofensivei ruse în Ucraina.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult